MILOŠ NENEZIĆ, DOBITNIK VIDOVDANSKE NAGRADE: Skupština grada Kruševca dodelila plakete i pohvale
Foto: Kurir/Ž.M.

Dan grada

MILOŠ NENEZIĆ, DOBITNIK VIDOVDANSKE NAGRADE: Skupština grada Kruševca dodelila plakete i pohvale

Srbija -

Milošu Neneziću, generalnom direktoru Trajal korporacije, predsedniku Skupštine Privredne komore Srbije, predsedniku Unije poslodavaca Srbije, predsedniku FK “Napredak” i doskorašnjem predsedmiku Socijalno ekonomskog saveta Srbij,e dodeljeno najviše priznanje grada Kruševca – Vidovdanska nagrada

Vidovdanska nagrada je najviše priznanje koje Grad Kruševac dodeljuje povodom svog Dana (28. juna), i srpskog nacionalnig praznika Vidovdana. Ovogodišnji laureat je Miloš Nenezić, generalni direktor “Trajal korporacije”, predsednik Skupštine Privredne komore Srbije, predsednik Unije poslodavaca Srbije, predsedniku FK Napredak i doskorašnji predsedmik Socijalno ekonomskog saveta Srbije i to za izuzetne rezultate ostvarene u privredi, kulturi i sportu i ukupnom doprinosu razvoju Kruševca. Odbornici Skupštine Grada Kruševca su na 14. sednici doneli jednoglasnu odluku za nosioca Vidovdanske nagrade, kao i za dobitnike pet plaketa i 15 pohvala.

Miloš Nenezić je dugogodišnji kruševčki i srpski privrednik sa izvanrednim poslovnim rezultatima, koji se posebno dokazao u vođenju Trajal korporaciju, koju je dva puta spašavao od bankrota i stečaja i doveo u rang najuspešnijih kompanija u zemlji i na Balkanu.

Kruševac, Miloš Nenezić
foto: Kurir/Ž.M.

- Danas je Trajal korporacija jedan od najvećih proizvođača i izvoznika u Rasinskom okrugu i Srbiji sa 1.275 radnika, četiri fabrike i tradicijom od 133 godine, jer postoji od 1889. Korporacija je u martu ove godine uručila 153 nova rešenja za radni odnos, prvi put posle 30 godina nema nikakvih hipoteka, ručnih zaloga, kredita niti zaostalih dugovanja. U prethodno poslovnoj godini je ostvaren istorijski poslovni rezultat prodaje od više od 50 miliona evra, kaže se u obrazloženju za dodelu najveće nagrade Grada Kruševca.

U ovom Skupštinskom dokumentu se ističe da je Nenezić ostvario veliki angažman u Uniji poslodavaca Srbije, čiji je predsednik, zatim u Privrednoj komori Srbije, u kojoj obavlja funkciju predsednika Skupštine, kao i u Socijalno – ekonomskom savetu Srbije, gde je donedavno bio predsednik, a ostao stalni član, pa je njegov doprinos u poboljšanju privrednog ambijenta u zemlji nemerljiv.

Miloš Nenezić je imao i veliko angažovanje na promenama u vaspitno obrazovnom sistemu Srbije, jer je bio jedan od prvih zagovornika i realizatora dualnog obrazovanja, kreiranjem obrazovnih profila u skladu sa potrebama privrede. Takođe, važi za istaknutog poslenika u oblastima nauke i kulture, podrškom brojnim ustanovama, organizacijama i manifestacijama. Ostvario je i veliki doprinos u sportu - kao predsednik FK “Napredak!” doprineo je stabilizaciji i podizanju renomea Kluba, stvorio je uslove da se FK “Trajal” uspešno takmiči u Srpskoj ligi, gde je šampion i povratnik u Prvu ligu Srbije i osvajač Fudbalskog kupa u Rasinskom okrugu, a Karate klub “Kruševac” je postao vrhunski organizovan i osvajač brojnih medalja na nacionalnom, evropskom i svetskom nivou.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track