POGLEDAJTE PRVE SNIMKE, GRAD VELIČINE ORAHA TUKAO IVANJICU: Malinjaci opustošeni, sručila se i silna kiša (VIDEO)
Foto: Youtube Infoliga Printscreen

olujno nevreme

POGLEDAJTE PRVE SNIMKE, GRAD VELIČINE ORAHA TUKAO IVANJICU: Malinjaci opustošeni, sručila se i silna kiša (VIDEO)

Srbija -

IVANJICA - Snažno olujno nevreme praćeno krupnim gradom ponovo je opustošilo ivanjički kraj. Cevi u gradskom jezgru nisu mogle da prime ogromnu količinu padavina za kratko vreme i voda se izlila na ulice, na kojima je prema rečima očevidaca pravi potop. Najveća šteta ponovo je pričinjena na putnoj infrastrukturi.

"Ovo nevreme sa sobom nosi veoma teške posledice. Ranije nepogode izazvale su velika oštećenja, ali sada su pojedini putni pravci bukvalno odneti, kao i prilazi kućama. Još uvek nemamo informaciju o broju odsečenih sela i domaćinstava. Sada se razmišlja o uvođenju vanredne situcaije", rekao je za RINU Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Velika materijalna šteta ponovo je pričinjena na poljoprivrednim kulturama. Najviše su stradali malinjaci u kojima je berba već počela.

"Crni oblak stigao je iz pravca Arilja i počelo je strašno nevreme. Jak vetar lomio je grane drveća i nosio po putu, a grad veličine oraha obrao je voće pre berača. Čuli smo da su dejstvovai protivgradni strelci, verovatno su tako sprečili još veću štetu i katastrofu", kažu Ivanjičani.

Na teritoriji opštine Arilje nisu zabeležene veće vremenske nepogode, a prema rečima predsednika opštine Predraga Maslara, padala je samo kiša koja nije nanela veću materijalnu štetu.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track