SVAKODNEVNO OSVEŽENJE: Počela sezona na gradskom kupalištu u Loznici
Foto: Kurir/T.I.

besplatna škola

SVAKODNEVNO OSVEŽENJE: Počela sezona na gradskom kupalištu u Loznici

Srbija -

Na gradskom velikom i dečjem bazenu je od 16. juna, Dana grada, zvanično počela petnaesta kupališna sezona u Loznici. Za sve posetioce je prvoga dana ulaz bio besplatan, a bazeni će i ovoga leta, sve do kraja avgusta, svakodnevno biti otvoreni od 8 do 20 časova.

Iz Ustanove za fizičku kulturu "Lagator", koja upravlja kupalištem, kažu da će se o bezbednosti kupača brinuti devet licenciranih spasilaca kao i medicinska ekipa. Osim plivanja posetiocima će biti na raspolaganju igranje stonog tenisa, osveženje u restoranu, a u blizini bazena su i teretana na otvorenom i višenamenski teren za mali fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Loznica, bazen
foto: Kurir/T.I.

Nabavljen je dodatni mobilijar će kupačima na raspolaganju biti 90 ležaljki i 60 suncobrana. Prema rečima Stefana Mitrića, upravnika kupališta, sve je spremno za još jedno uspešno leto na otvorenim bazenima gde se nadaju sličnoj, ako ne i boljoj poseti nego lane kada je prodato više od 33.000 ulaznica. Ovo je leto je prilika da neka nova deca nauče da plivaju pošto će ponovo biti organizovana besplatna obuka neplivača i stilovi plivanja.

Loznica, bazen
foto: Kurir/T.I.

- Škola plivanja je kao i ranije besplatna, dok 1.500 dinara treba dati za stilove. Prijavljivanje je počelo, a očekuje se da krajem juna počne obuka prve grupe neplivača, a polovinom jula i druge. Potpuno smo spremni i ako leto ne bude varljivo očekujemo da i ova, jubilarna sezona, bude uspešna – kazao je Mitrić.

Kupače su, posle nekoliko sezona mirovanja, dočekale nove cene. Dnevna ulaznica umesto 180 košta 200 dinara, za 500 su skuplje sezonske karte pa su za učenike i studente 3.500, a odrasle 4.500 dinara dok je kao i uvek besplatan ulaz za decu do sedam godina.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja