NE PAMTI SE OVAKAV ULOV: Đorđe ustrelio vepra teškog više od 250 kilograma! KAPITALAC
Foto: privatna arhiva/Đ. Tešanović

u lešnici

NE PAMTI SE OVAKAV ULOV: Đorđe ustrelio vepra teškog više od 250 kilograma! KAPITALAC

Srbija -

Divlju svinju tešku više od 250 kilograma ustrelio je lovac Đorđe Tešanović, član Lovačkog udruženja "Vidojevica – Mačkovac", sekcije u Jelavu. Ovaj vepar, pravi kapitalac, na nišan je došao nešto ovih dana posle 21 čas i bila su potrebna dva hica da bude oboren.

Đorđe je bio na "čekanju" sa bratom Dragoljubom i lovcima Dejanom i Draganom Pajićem iz lozničkog sela Donji Dobrić, a vepar kapitalac "pao" je na lokaciji Vesina ada u Lešnici.

- To je odrastao, zreo vepar koji je imao neverovatno oštre zube. Lovimo na delu između reka Drine i Jadra, u ataru Novog Sela, Jelava i Lešnice gde ima dosta hrane, tu brzo divlje svinje napreduju i ima ih sve više. Prave dosta štete na usevima, a sezona lova na njih traje do septembra. Koristio sam karabin domaće proizvodnje, zrno od 11 grama i bila su potrebna dva hica da poklekne ovolika životinja. O kakvom se vepru radi ilustruje podatak da mu je samo koža kada smo je izmerili imala 70 kilograma – priča Tešanović.

On kaže da nije skoro čuo za sličan ulov, ne samo u ovom kraju nego i mnogo šire. Starije kolege lovci takođe ne pamte da je odstreljen veći primerak od ovog kapitalca koga je ustrelio Đorđe.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track