Najnovije vesti

Gradonačelnik Bakić: Verujem da je pred dizačem tegova Tamašom Kajdočijem blistava budućnost
Foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić: Verujem da je pred dizačem tegova Tamašom Kajdočijem blistava budućnost

Srbija

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa takmičarem subotičkog Kluba dizača tegova Spartak i reprezentativcem naše zemlje, Tamašom Kajdočijem, koji je na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u dizanju tegova u Tirani oborio tri nacionalna rekorda, i trenerom u KDT Spartak i pomoćnim trenerom u nacionalnoj selekciji Srbije, Ervinom Rožnjikom. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je malo lokalnih samouprava gde gradonačelnik ili predsednik opštine ima toliko prilika da se sretne sa sjajnim lokalnim sportistima iz, kako je rekao, jednostavnog razloga što u kontinuitetu postižu izvanredne uspehe koji prevazilaze okvire lokalne zajednice.

Stevan Bakić, Subotica
foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

„Tamaš Kajdoči je napravio istorijske uspehe početkom ovog meseca na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova u Tirani. Osvojio je sedmo mesto, što je prvi put u istoriji da se takmičar iz Srbije plasira među deset najboljih u seniorskoj konkurenciji. Do tog rezultata stigao je tako što je postavio čak tri nova nacionalna rekorda. U disciplini trzaj podigao je 177 kilograma, a u izbačaju 226 kilograma što, kako mi je saopšteno tokom današnjeg susreta, u čitavom regionu nikada niko nije podigao u izbačaju. Treći rekord je u biatlonu, sa ukupno podignutih 403 kilograma, čime je zauzeo sedmo mesto u totalu“, naveo je gradonačelnik Bakić.

Uz čestitke na ovom istorijskom uspehu, on se zahvalio Tamašu Kajdočiju i treneru Ervinu Rožnjiku što su svoju zemlju predstavljali na tako kvalitetan način.

Stevan Bakić, Subotica
foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

„Ponosni smo i na njihov Klub dizača tegova Spartak koji je apsolutno dominantan u Srbiji. Osvojili su 23 ekipne titule, od kojih poslednjih 17 u nizu, a u više kategorija drže nacionalne rekorde. Pred Tamašom, koji ima 25 godina, je blistava budućnost i ja zaista verujem da će ga predstojeća velika takmičenja, a to su dva evropska i dva svetska prvenstva od kojih se jedno krajem ove godine održava u Kolumbiji, voditi ka njegovom glavnom cilju – plasmanu na Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, gde mu predviđam sjajan rezultat. Na Grad Suboticu u ostvarenju tog cilja možete da računate, potrudićemo se da vam se obezbede pristojni uslovi da možete da se skoncentrišete samo na rezultate koji se od vas i očekuju, tim pre što su i uspešni sportisti najbolji ambasadori i ovog grada, i naše zemlje. Kajdočiju, njegovom treneru Rožnjiku i Klubu dizača tegova Spartak želim mnogo sreće i uspeha u daljem radu“, naglasio je gradončelnik Stevan Bakić.

Tamaš Kajdoči je rekao kako je konkurencija na Evropskom prvenstvu u Tirani bila izuzetno jaka, da smatra da je osvajanjem sedmog mesta izborio dobar plasman i da je zadovoljan što je na današnjem sastanku sa gradonačelnikom i njemu i njegovom treneru obećana podrška u pripremama za predstojeće velika takmičenja i izazove koji su pred njima.

1 / 9 Foto: Grad Subotica/Strahinja Babović

Ervin Rožnjik je izrazio zahvalnost gradonačelniku Bakiću na srdačnom prijemu, a subotičkoj lokalnoj samoupravi na kontinuiranoj podršci koju pruža Klubu dizača tegova Spartak.

„Bez podrške Grada Subotice ne bismo mogli da ostvarimo ove istorijske rezultate. Naš klub je osnovan 1948. godine, sledeće godine obeleževamo 75 godina postojanja i rada i činjenica je da smo u tom periodu napravili velike rezultate. Nadam se da su najveći uspesi tek pred nama, ključ je upravo sjajni Tamaš Kajdoči, jedan od najtalentovanijih dizača tegova ikada sa ovih prostora. Pripremamo se za Svetsko prvensto u Kolumbiji i želimo da odbranimo titulu ekipnog prvaka države, a posebno me raduje što se mladi Subotičani sve više interesuju za dizanje tegova. Zahvalan sam što se naš rad, trud i ljubav prema ovom sportu priznaje, što nas je gradonačelnik Bakić svečano ugostio i što nam je na taj način ukazano da se sve što činimo ceni i poštuje“, rekao je Ervin Rožnjik.

Prijemu u Zelenoj sali Gradske kuće prisustvovali su i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, i sekretar Sportskog saveza Subotice, Dejan Vuković.

Grad Subotica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track