DOĐITE I DODIRNITE DUŠU BANATA Tradicionalna manifestacija Stari Lala biće održana 11. put u Kovinu (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

svetkovina

DOĐITE I DODIRNITE DUŠU BANATA Tradicionalna manifestacija Stari Lala biće održana 11. put u Kovinu (VIDEO)

Srbija -

Jedanaesta manifestacija "Stari Lala" biće održana 25. i 26. juna u Kovinu pod sloganom "Dođite i dodirnite dušu Banata".

Posetioci će na centralnog gradskom trgu moći da se upoznaju sa starim mašinama korišćenim u poljoprivredi i da vide šta sve pripremaju žene iz ovog dela Banata, ali i da sve vreme uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Manifestacija "Stari Lala" je osnovana 2012. godine od strane Opšteg udruženja preduzetnika opštine Kovin na Manifestacija je nastala sa željom da se očuvaju stari zanati i tradicija Banata.

Cilj manifestacije je i očuvanje i reanimacija starih zanata i negovanje i očuvanje multietičnosti u opštini Kovin. Edukacija mladih je kroz razne prikaze, takmičenja i igre, a malo starijih kroz susrete, razmene iskustava i sticanje poznanstava.

Stari Lala, Kovin
foto: Privatna Arhiva

Sama manifestacija je bogata raznim sadržajima od toga da u Kovinu možete kupiti skoro sve ručno pravljeno u Srbiji do igara i predavanja i raznih takmičenja.

01:16

DOĐITE I DODIRNITE DUŠU BANATA: Tradicionalna manifestacija Stari Lala biće održana 25. i 26. juna u Kovinu

Sve ovo prati bogat i raznovrstan kulturno-umetnički program takođe zasnovan na tradiciji i kulturnoj baštini.

"Stari Lala" je imenovan za manifestaciju od značaja opštine i istovremeno je najveća i najposećenija manifestestacija u Kovinu. Prva manifestacija proglašena je za najbolju mladu manifestaciju u Srbiji od strane Slagalice.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja