ZA NEKE OD OSMAKA TRI POSLEDNJA ZADATKA NAJTEŽA: Bilo je i onih kojima je test iz matematike bio lakši nego iz maternjeg jezika
Foto: T.S./Kurir

prijemni

ZA NEKE OD OSMAKA TRI POSLEDNJA ZADATKA NAJTEŽA: Bilo je i onih kojima je test iz matematike bio lakši nego iz maternjeg jezika

Srbija -

U Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju završni ispit polažu osmaci iz tri osnovne škole. Nakon polaganja testa iz maternjeg jezika u ponedeljak, učenici osmog razreda danas su polagali test iz matematike, a u sredu polažu kombinovani test.

U Pčinjskom okrugu je 1.918 osmaka, a sa područja Grada Vranja 778 đaka.

Završni ispit, učenici osmog razreda u Vranju polažu u Gimnaziji, Medicinskoj, Ekonomsko–trgovinskoj školi i u prostorijama Osnovne škole „Predrag Devedžić“ u Vranjskoj Banji.

- Odlično je bilo nije bio težak test. Bio je kao srednji nivo i uradila sam, imam ukupno 17 tačnih zadataka. Planiram da upišem Gimnaziju jezički smer - kaže Anastasija.

Vranje, test iz matematike, prijemni ispit
foto: T.S./Kurir

- Bila su teška tri poslednja zadatka na testu iz matematike. To ćemo da vidimo kako sam uradio - kaže Dimitrije.

- Lakši je bio test iz matematike nego iz maternjeg jezika ista težina kao probni u glas odgovaraju Aleksija, Iva i Hana.

Aleksijina želja je da upiše IT smer u Gimnaziji , njena drugarica Iva se opredelila za matematički smer u Gimnaziji.

- Test iz matematike je bio kao probni, ali smo više vežbale pa je možda malo lakši - kaže Hana koja planira da upiše matematički smer u u Gimnaziji.

U Gimnaziji "Bora Stanković " na terenu su pripadnici policije iz bezbednosnih razloga i učestalih mogućih dojava o bombi.

Preliminarni rezultati testa biće objavljeni u petak 1. jula.

Vranje, test iz matematike, prijemni ispit
foto: T.S./Kurir

Učenici mogu da podnesu žalbu, elektronskim putem ili u svojoj osnovnoj školi. Konačni rezultati biće objavljeni 5. jula.

Listu želja učenici će moći da podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula.

Uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama Roditelji će 13. jula imati na portalu.

Upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem navedenog portala.

Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis i za sve učenike koji se opredele za profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track