U septembru se očekuje raspisivanje novog javnog poziva za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada
Foto: Grad Novi Sad

U septembru se očekuje raspisivanje novog javnog poziva za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada

Srbija -

Projektom izgradnje objekata u Ulici Momčila Tapavice bb planirana je izgradnja ukupne bruto kvadrature 14.682 m2, a radovi na izgradnji planirani su u fazama.

Radovi na lameli 6 su završeni krajem 2020. godine, a na izgradnji lamele 5 započeli su u avgustu 2021. godine, privode se kraju i biće završeni u roku. Obe lamele sadrže po 27 stanova, a strukture stanova su jednoiposobni i dvoiposobni.

Grad Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

-Za vrlo kratko vreme završavamo lamelu 5 u Momčila Tapavice i time stavljamo na raspolaganje još 25 stanova za naše sugrađane za kupovinu. Skupština Grada je već stavila da ide na konkurs u septembru - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je obišao stanove u novoizgrađenoj zgradi, namenjene solidarnom stanovanju.

Nakon završetka lamele broj 6 krenuće se i u izgradnju lamele 4 prema Novom naselju, prema Bulevaru Jovana Dučića. Ceo kompleks će imati 200 stanova.

-Ovo nisu stanovi koji su lošijeg kvaliteta. Isti je kvalitet keramike, pločica, parketa kao u komercijalnim stanovima. Ono što je razlika je da će Grad ovih 25 stanova prodavati po daleko nižoj ceni, a ne komercijalnoj. To je suština ovog projekta - izjavio je gradonačelnik.

Grad Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Vučević je dodao da će se truditi da cena bude ispod 1000 evra po kvadratnom metru. Dva veća stana u ovim lamelama biće na komercijalnu prodaju, a stanovi od 37 i 57 kvadrata prodavaće se po nižim cenama.

-Vi praktično 30 ili 40 kvadrata plaćate kao što biste negde plaćali 15 ili 20 kvadrata. Za sledeću lamelu radićemo drugačiji projekat, jer smo dobili opravdane kritike, da nismo predvideli stanove za jednočlane porodice - objasnio je gradonačelnik Vučević.

Grad Novi Sad
foto: Grad Novi Sad

Uprava za građevinsko zemljište i investicije uradiće parterno uređenje, parking, kako bi čitav kompleks bio zaokružen i kako bi do kraja godine u dve lamele bile useljene porodica.

-U budućnosti bismo voleli, po ugledu na neke evropske gradove, da ulažemo u ovaj tip stanogradnje, kako bismo pomogli određenim kategorijama stanovništva da reše stambeno pitanje. Veoma sam zadovoljan urađenim, a tek sledi parterno uređenje, sadnja zelenila i izgradnja parkinga, što će doprineti i lepšem izgledu ovog kraja – zaključio je gradonačelnik Vučević.

Grad Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track