VODU ZA PIĆE TROŠITI NAMENSKI: Zabranjuje se korišćenje pijaće vode za punjenje bazena, zalivanje travnjaka, pranje automobila...
Foto: T.I.

Mali zvornik

VODU ZA PIĆE TROŠITI NAMENSKI: Zabranjuje se korišćenje pijaće vode za punjenje bazena, zalivanje travnjaka, pranje automobila...

Srbija -

MALI ZVORNIK - Naredbu kojom se upozoravaju građani, korisnici vodovoda, da pijaću vodu koriste racionalno i u skladu sa njenom namenom doneo je na poslednjoj sednici Štab za vanredne situacije opštine Mali Zvornik.

To je jedna u nizu od ukupno deset zaključaka, naredbi i preporuka donetih pošto je usled visokih temperatura i velike potrošnje došlo do manjka pijaće vode u naseljima koja se njome snabdevaju iz bušenog bazena "Šipad".

Korisnicima vodovoda u mesnim zajednicama Donje Naselje, Radalj, Donja Borina i deo Brasine koji dobija vodu sa vodovoda "Šipad" zabranjuje se korišćenje pijaće vode za punjenje privatnih bazena za kupanje, zalivanje travnjaka, pranje automobila i tepiha, odlučio je Štab i upozorio korisnike vodovoda u ostalim mesnim zajednicama na teritoriji malozvorničke opštine da će se zabrana proširiti i na njih u slučaju pogoršanja vodosnabdevanja na njihovom području.

voda za piće, Mali Zvornik
foto: T.I.

Prema građanima koji ne poštuju ovu naredbu preduzeće se mere predviđene Zakonom o komunalnim delatnostima i Odlukom o vodovodu i kanalizaciji opštine Mali Zvornik. Štab takođe zadužuje lokalno JKP "Drina" da u što kraćem roku obezbedi minimalno deset cisterni za vodu ugroženim korisnicima, a ako se ukaže potreba i veći broj cisterni za vodu kao i da im gde je potrebno prevozi vodu za piće.

Doneta je naredba da JKP "Drina" dostavi Opštinskom veću predlog cene vode za korisnike koji budu imali veću potrošnju vode od svoje prosečne godišnje potrošnje za period u kojem opština propiše mere za njenu racionalnu potrošnju.

Štab je odlučio i da ovo preduzeće uputi molbu HE "Zvornik" da pomogne u rešavanju problema vodosnabdevanja u mesnim zajednicama Donje Naselje, Donja Borina, Radalj i Brasina, regulisanjem nivoa Zvorničkog jezera u sušnom periodu, odnosno ispuštanjem određene količine vode neophodne za punjenje bazena ‘’Šapad“, koji se vodom snabdeva iz aluviona reke Drine.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track