2 POŽARA U SUBOTICI: Srećom, bez žrtava, materijalna šteta velika
Foto: Kurir/T.I.

u razmaku od sat vremena

2 POŽARA U SUBOTICI: Srećom, bez žrtava, materijalna šteta velika

Srbija -

Dva požara, bez povređenih ljudi, jedan za drugim su izbili u Subotici, u razmaku od sat vremena.

Danas je u toku dana izbio požar, nedaleko od šume u Radanovcu, u Subotici, ali nije bilo veće štete, pošto su vatrogasci odmah reagovali i za kratko vreme ugasili požar koji se raširio po niskom rastinju.

Požar je lokalizovan, vatra koja je zahvatila suvu travu je ugašena, ali ubrzo, nepun sat nakon toga, buknuo je požar nedaleko od tog mesta i zahvatio jednu radionicu i pomoćne objekte Subotičanina iz Malog Radanovca.

Povređenih nije bilo, jer kako saznajemo, vlasnici objekta nisu bili u objektima koji su planuli u vreme dok se buktinja širila. Vatra je gašena i u susednoj paralelnoj ulici Vuka Mandušića, gde se požar raširo.

Komšije kažu da su prvo pomislili da neko pali strnjiku, iako je plamen bio neuobičajeno visok. Načinjena je velika materijalna šteta, prema prvim procenama.

U SBO je buknulo više požara i protekle sedmice, a najveća šteta je načinjena kada je izgorela slama preostala posle žetve, na oko 70 hektara.

Današnji požar izbio je na objektu u ulici Pište Danka, broj 12, veličine oko stotinu kvadrata. Požar se proširio i na tri susedna krova kuća pored izgorelog objekta. IZ VSJ Subotice angažovali su sedam vozila i 15 vatrogasaca, a dodatno je angažovano još jedno vozilo sa tri vatrogasca, te je požar uskoro brzo lokalizovan.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track