DOĐU 5 DANA PRED PUT ILI NE DOĐU UOPŠTE Električar Rade jasan! Evo zašto vam se automobili na drumu pretvaraju u buktinje!
Foto: RINA

cena pregleda uopšte nije visoka

DOĐU 5 DANA PRED PUT ILI NE DOĐU UOPŠTE Električar Rade jasan! Evo zašto vam se automobili na drumu pretvaraju u buktinje!

Srbija -

GORNJI MILANOVAC - Tropske temperature i neadekvatno održavanje automobila poslednjih dana često dovode do incidenata na otvorenim putevima.

Nekoliko vozila pretvorilo se u pravu buktinju i potpuno izgorelo na novom auto-putu u Crnoj Gori, a električar Rade Ćurčić iz Gornjeg Milanovca ističe da je najvažnije svoj automobil pregledati na vreme, kako vas iz njega ne bi evakuisali tokom vožnje.

"Preko 90 odsto vozača svoje vozilo odveze na pregled četiri ili pet dana pred put, a neki ni tad. To je velika greška zbog koje dolazi do nemilih scena na putevima. Potrebno je bar dvadeset dana ranije odvesti auto na pregled, ustanoviti da li je sve u redu i da li može da izdrži dugačak put i da se posle pregleda dodatno testira u gradskoj vožnji", kaže za RINU Rade.

Elektirčar, Rade Ćuričić, auto električar
foto: RINA

Iako mnogi vozači gledaju da uštede smatrajući da je sa njihovim vozilom sve u redu i da nema potrebe za dodatnim troškom, cena pregleda nije ekstremno visoka a može vas rešiti velikih muka i mnogo većih troškova posle, ukoliko vam se motor pregreje i zapali.

Elektirčar, Rade Ćuričić, auto električar
foto: RINA

"Oko 2.000 dinara košta da se sve detaljno pregleda. Do požara na automoblima najčešće dolazi zbog njihove starosti, većina njih je stara preko 20 godina.

1 / 6 Foto: RINA

Dolazi do pregrevanja kada se dugo vozi na usponu, poput ovog novog auto-puta u Crnoj Gori. Dešava se i da zaštitne krpe padnu na katalizator i sve lako zapali, a česta greška jeste i struja u automobilima. O svemu tome na vreme treba povestu računa", ističe ovaj električar.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track