ONI NE ODUSTAJU OD GENERACIJSKOG SUSRETA: Obeležili 45. godišnjicu završetka gimnazije Bora Stanković u Vranju
Foto: privatna arhiva

ONI NE ODUSTAJU OD GENERACIJSKOG SUSRETA: Obeležili 45. godišnjicu završetka gimnazije Bora Stanković u Vranju

Srbija -

Oni ne odustaju od generacijskog susreta. Ove godine obeležili su 45 godina mature. Maturirali su 1977. godine u gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju.

U jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji generacijski susret upriličen je školskim časom. Među maturantima vrhunski stručnjaci u svojim zanimanjima, veliki broj lekara, arhitekata, ekonomista, inženjera, pravnika, profesora sa prostora čitave bivše Jugoslavije.

O uspešnosti ove generacije najbolje govori podatak da je samo sa matematičkog smera 96 odsto vranjskih gimnazijalaca, maturanata 1977. sa fakultetskom diplomom. Profesorka matematike Abasa Žilović koja je proslavila 45. godišnjicu mature sa svojim učenicima, ističe da se radi o dobroj i jakoj generaciji iz koje je poniklo mnogo priznatih stručnjaka svih zanimanja. Dr Gordana Đorđević, načelnica Ginekologije ZC u Vranju, maturantkinja vranjske gimnazije 1977. kaže da je obeležavanje godišnjice mature poseban jubilej, kada jedna generacija evocira najlepše uspomene iz gimnazijskih dana.

Vranje
foto: privatna arhiva

- Prisetimo se tog vremena kada smo bili puni ideala nade u život i budućnost. Mi smo generacija koja je imala drugačije moralne principe, verovala u ono što misli i govori. Radi se o kvalitetnoj generaciji, a najvažnije je da smo dobri ljudi. I oni koji ne žive u Vranju danas su sa nama, kako bi zajedno obeležili naš jubilej, a to je ono što se ne zaboravlja do kraja života – navodi dr Đorđević.

Već po tradiciji, proslava maturanata je nastavljena u jednom od vranjskih ugostiteljskih objekata uz muziku njihove mladosti i nezaboravne numere. U muzičkom repertoaru našli su se Noć u belom satenu, Mody Blues, Da li znaš da te volim, Dado Topić i Time, Santana, Pink Floyd, Deep Purple, Zdravko Čolić, kao i Bajagina numera "Moji su drugovi", koja je postala himna najlepših generacijskih okupljanja, matura .

Ove godine, maturanati vranjske gimnazije iz 1977. čvrsto su rešili da se susreti upriliče na godinu dana i to u junu.

Generacijsko okupljanje najavljuju svake naredne godine u junu, a evo i zašto:

"Period odrastanja, školovanja koje smo proveli u vranjskoj Gimnaziji, za sve nas je poseban, pun emocija, iskrenosti i pravog drugarstva. Takve uspomene treba sačuvati ", ističu i posle 45. godina od završetka srednjoškolskog obrazovanja.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track