ZAVRŠENO MOTOČAŠĆE 2022 U LOZNICI: Grmljavina na 40 stepeni u hladu i DIVLJE JAGODE (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

do viđenja sledeće godine

ZAVRŠENO MOTOČAŠĆE 2022 U LOZNICI: Grmljavina na 40 stepeni u hladu i DIVLJE JAGODE (FOTO)

Srbija -

Veliki bajkerski skup "Motočašće 2022" koji je organizovao loznički Moto – klub "Blek dragons" danas se završava odlaskom bajkera koji su od petka bili gosti Vukovog zavičaja. Mada je vrućina bila paklena grmelo je u Loznici samo tako od "ljutih" mašina koje su pristizale sa svih strana.

Sekretar Moto-kluba "Blek dragons" Miroslav Popović, kaže da je kroz kamp ovogodišnjeg "Motočašća" prošlo nekoliko hiljada motociklista i da su odlično bila posećena oba koncerta na kojima su zvezde bili Ju grupa, u petak, a sinoć Sead Zele Lipovača i njegove Divlje jagode.

Motočašće, Loznica
foto: Kurir/T.I.

Subota je bila centralni dan druženja bajkera koje nije omela ni paklena vrućina, u hladu plus 40, a na asfaltu ko zna koliko, da se dobro provedu. Ljubitelje motora svojim akrobacijama je juče najpre oduševio Radislav Mihajlov stund vozač, a onda je oko 19 časova zagrmelo centralnim gradskim ulicama. Počeo je defile u kome su brundali motori različitih kubikaža i izgleda, a buka koja su stvarali izmamila je na prozore i balkone Lozničane koji su u svojim stanovima tražili spas od vrućine. Uz bajkerske igre, bacanje gume u dalj, sporoj vožnji i najbržem ispijanju piva, dočekano je veče i najpre nastup grupe Ledene oči, a onda legendarnih Jagoda.

Motočašće, Loznica
foto: Kurir/T.I.

Lipovača i ekipa su odmah dali gas i zasvirali Motore na oduševljenje publike. Ređali su se hitovi jednog od najdugotrajnijih bendova eks Jugoslavije, Let na drugi svet, Kap po kap, Marija, Ciganka, Zbog tebe draga, naravno erupciju oduševljenja izazavao je Toni Janković kada je otpevao neprolazne balade Krivo je more i Jedina moja, a posle dva sata svirke na bis je protutnjala Šejla i na kraju još jednom Motori. Gromoglasan aplauz dobile su Jagode kada je Lipovača, oko jedan sat posle ponoći, rekao da su u Loznicu došli posle dugotrajne vožnje od Struge u Makedoniji gde su svirali prethodne noći.

Motočašće, Loznica
foto: Kurir/T.I.

- Zadovoljni smo, svi komentari su pohvalni, od naših prijatelja motociklista kao i sugrađana koji su za simboličnih po 300 dinara mogli da vide dva vrhunska koncerta, JU grupe i Divljih jagoda, od kojih smo takođe dobili pohvale. Postavili smo sebi zadatak da naredne godine bude još bolje i verujem da ćemo ponovo imati podršku prijatelja, grada i da će sledeće "Motočašće" biti još kvalitetnije – kazao je Popović.

Motočašće, Loznica
foto: Kurir/T.I.

Među onima koji su bili u Loznici je Dejan Radović, član Moto-kluba "Noćni vukovi" iz Rume, koji je rekao da oni posećuju moto skupove tokom cele godine, ali da odavno nije video ovakvu organizaciju, druženje i poštovanje prema svim učesnicima.

Motočašće, Loznica
foto: Kurir/T.I.

- Organizatorima kapa dole i svaka čast. Sve što je dogovoreno je ispoštovano, došlo je više od trideset "Noćnih vukova" i moram reći da su retko gde kao u Loznici bajkeri tako lepo dočekani i ugošćeni. Svaka čast – kazao je on.

Motočašće, Loznica
foto: Kurir/T.I.

Danas još bruje motocikli po gradu, odlaze "na dalek put", ali je sigurno da će naredne godine ponovo doći u Loznici na još jedno "Motočašće" kod prijatelja iz MK "Blek dragons" koji su ponovo bili vrhunski domaćini.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja