Lažne dojave o bombi parališu sud u Nišu
Foto: Rtv5

Lažne dojave o bombi parališu sud u Nišu

Srbija -
Zgrada je evakuisana, a posle provere utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi. U toku je potraga za počiniocem, rekla je Lidija Pavlović, portparol PU Niš

Zbog dojave da je u Palati pravde u Nišu navodno postavljena bomba, svi zaposleni i stranke koje su se juče ujutro našli u zgradi Osnovnog i Višeg suda u Nišu bili su evakuisani.

Nakon provere, utvrđeno je da je reč o još jednoj lažnoj dojavi, a rad sudova normalizovan je posle 10 sati.

Obaveštenje da je u nišku Palatu pravde navodno postavljena eksplozivna naprava, stiglo je na telefon niške policije, potvrđeno je Televiziji 5.„Poziv je centrali policije stigao oko 8.40 sati. Zgrada je evakuisana, a posle provere utvrđeno je da je reč o lažnoj dojavi. U toku je potraga za počiniocem“, rekla je Lidija Pavlović, portparol PU Niš.Lažne dojave o bombi u niškom sudu, ali i sudovima širom Srbije stižu već nekoliko godina, a prema raspoloživim informacijama, počionici uglavnom ostaju nepoznati. Pozivi uglavnom stižu sa telefonskih govornica, a pretpostavlja se da je motiv odlaganje ročišta. Jer, kad takav poziv stigne, sva se ročišta prekidaju, zgrada evakuiše, specijalni tim obavezno proverava i tek kad se potvrdi da u zgradi nema sumnjivih predmeta, stvari se normalizuju. Ali se nastavlja po ranije utvrđenoj satnici. Prekinuta suđenja, kako praksa pokazuje, nastavljaju se na novim ročištima koja ponekad mogu biti zakazana i za nekoliko meseci.Pre nekoliko godina, u sudu su postavljeni i telefonski „lovci“, ali to očigledno nije dalo rezultate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track