VUČEVIĆ: Izgradnja objekta, preko 1000 kvadrata, košta 207 miliona dinara, a za opremu se izdvaja još dodatnih 80 miliona dinara
Foto: Instagram

izgradnji novog Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju

VUČEVIĆ: Izgradnja objekta, preko 1000 kvadrata, košta 207 miliona dinara, a za opremu se izdvaja još dodatnih 80 miliona dinara

Srbija -

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš vučević zajedno sa Veselinom Bojatom direktorom Doma zdravlja Novi Sad, obišao je radove na izgradnji novog Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju. Nakon više od 60 godina, od kako je otvoren Dom zdravlja na Klisi, ovaj deo grada dobiće novi moderan objekat, koji će imati oko 1.100 kvadratnih metara.

-Zaista sam zadovoljan dinamikom radova na izgradnji Doma zdravlja ovde u Vidovdanskom naselju, a negde pre četiri meseca smo imali polaganje kamena temeljca. Danas se već jasno vide konture objekta, površine nešto više od 1000 kvadratnih metara i zaista će Vidovdansko naselje do kraja godine dobiti jedan značajan lep objekat – rekao je Miloš Vučević.

On dodaje da je ovo u širem društvenom aspektu jedan značajan objekat, jer će ovaj deo grada koji do sada nije imao ambulatni objekat pokriti sa svim onim službama koji grđani Novog Sada treba da imaju bez obzira gde žive.

-Ovim pokazujemo ravnopravniji odnos grada prema delovima grada koji su bili decenijski neopravdano zapušteni. Pričali smo sa izvođačima i ovo predstavlja jedan ozbiljan konzorcijum sa kineskim kompanijama koje rade sa srpskim podizvođačima – rekao je gradonačelnik i dodao da su svi oni zadovoljni kako teku radovi, a da grad plaća sve na vreme.

Dom zdravlja je pripremio svoj plan za kupovinu opreme, a DZNS je pre neki dan primio nove mlade lekare i grad zapošljava nove mlade ljude, studente i svršene studente Medicinskog fakulteta.

– Verujem da ćemo proširiti ljudski potencijal DZNS, koji je bio na zavidnom nivou. Gotovo sve one zdravstvene usluge koje pruža Dom zdravlja, kao primarni nivo zaštite će biti ovde na Vidovdanskom naselju. Od osnovne do opšte medicine, dečijeg dispanzera, stomatologije, ginekologije i sve ono što je podrazumevajuće što jednom domu zdravlja treba – rekao je prvi čovek Novog Sada.

Nastavak investicija u ovom delu grada

Vučević dodaje da će oni kao grad, preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije srediti okolne ulice, napraviti dodatne parkinge, uraditi infrastrukturu i uraditi nastavak fekalne kanalizacije za ovaj deo grada.

Novi Sad u ovom trnutku sve ukupno investira preko 3 miliona evra na Vidovdanskom naselju, a izgradnja ovog objekta košta 207 miliona dinara bez opreme. Za opremu se izdvaja još 80 miliona dinara, saopšteno je medijima.

-Ja verujem da ćemo snagom grada i disciplinom imati potencijal da nastavimo dalje da širimo sve delove grada. Najopasnije je grad zaustaviti, napogubnija je politika ako neko želi da zaustavi razvijanje grada. To direktno predstavlja eutanaziju grada, nikada ne sme da se zaustavi razvoj Novog Sada jer on mora da se razvija planski, sistematski i mora da bude dobro koncipiran u skaldu sa očekivanjima građanja – naglasio je Vučević

On dodaje da niko nema pravo da žali za gradom iz perioda kada je on bio mlad i da struka mora da se sluša, kao i da niko nema pravo da kažnjava buduće generacije.

-Novi Sad mora da ima svoj identitet i svoj DNK, da ima svoje delove grada i da ih osveži, kao i da ponovo vrati svoj stari dobri sjaj ali ne sme da zaustavi svoj napredak – rekao je Vučević.

Kao primer Vučević navodi da je grad uz pomoć države u Almaški kraj i podgrađe Petrovaradina investirao preko 5 miliona evra. Takođe, najavljeno je da će radovi u Almaškom kraju početi na jesen, a na kraju to će predstavljati revoluciju, biće sačuvan urbanistički i komunalno.

Vučević je najavio da bi radovi trebalo da budu gotovi početkom sledeće godine.

nsuzivo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track