Najnovije vesti

POLICIJA UPOZORAVA, NE IGRAJTE SE VATROM! Apel građanima da ne lože vatru u šumama i ne spaljuju rastinje, KAZNE PAPRENE
Foto: Uroš Arsić/Mondo

opasnost od požara

POLICIJA UPOZORAVA, NE IGRAJTE SE VATROM! Apel građanima da ne lože vatru u šumama i ne spaljuju rastinje, KAZNE PAPRENE

Srbija

Pirotska Policijska uprava, apelovala je danas na građane da ne spaljuju suvu travu i nisko rastinje po njivama, da ne lože vatru na otvorenom u šumama i po obodima šuma, kako ne bi izazvali požare koji ugrožavaju imovinu i ljude.

Uz konstataciju da se, shodno najavama meteorologa, očekuju visoke temperature i da je u proteklom periodu registrovan veliki broj požara na otvorenom, vatrogasci podsećaju da su za nepoštovanje zakonskih odredbi predviđene novčane kazne koje za pravna lica iznose od 300.000 do 1.000.000. dinara, a za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara.

Požar, Vatrogasci, Vatrogasac
foto: Uroš Arsić/Mondo

Radi otkrivanja nesavesnih građana koji svojim ponašanjem izazivaju opanost, Sektor za vanredne situacije će u narednom periodu u saradnji sa nadležnim inspekcijama, pojačati aktivnosti i nadzor na terenu, navodi se pored ostalog u saopštenju PU u Pirotu.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track