Lokalizovani svi veliki požari

Vatrena stihija

Lokalizovani svi veliki požari

Srbija -
Vatrena stihija kod Gadžinog Hana lokalizovana, tako da od danas više nema aktivnih požara u Srbiji, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić

BEOGRAD - Vatrena stihija kod Gadžinog Hana lokalizovana, tako da od danas više nema aktivnih požara u Srbiji, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.Marić je rekao da je požar kod Gadžinog Hana bio poslednje veće žarište u Srbiji, da nema novih većih požara i da je trenutna situacija u tom pogledu mirna.

On je istakao da su sa područja Tare koje je, takođe, bio zahvatio veliki požar, u toku jučerašnjeg dana počelo povlačenje ekipa koje su radile na gašenju vatre.

"Ostaće tamo oko 200 ljudi kao jedan vid dežurstva narednih nekoliko dana. Ostale smo vratili kući posle dugog perioda", kazao je Marić.

On je precizirao da je u Srbiji juče zabeleženo 128 manjih požara, što govori da je njihov broj znatno opao u odnosu na neke prethodne dane.

Prema njegovim rečima, štete od požara koje su nastale u periodu jul - avgust procenjuju na oko 30 miliona evra, a vatra je bila zahvatila oko 11.000 hektara.

Međutim, od Nove godine do danas procenjuje se da je u požarima u Srbiji izgorelo oko 20.000 hektara površina, i da šteta iznosi oko 50 miliona evra, dodao je Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track