Novosadski strip vikend otvara berza stripova

Novosadski strip vikend otvara berza stripova

Srbija -
Publici će se predstaviti Boris Stanić, Vuk Palibrk, Bela Lugoši, Bane Kerac, Sibin Slavković, Branko Đukić i Željko Gašić

NOVI SAD - Šesti po redu Novosadski strip vikend počeće večeras berzom stripova i projekcijom filma "Tarzan i Amazonke".

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana publici će se predstaviti Boris Stanić, Vuk Palibrk, Bela Lugoši, Bane Kerac, Sibin Slavković, Branko Đukić i Željko Gašić.

Biće organizovana i izložba "Balkan Ekspres", izložba Alekse Gajića, kao i izložba "Miroslavljevo jevanđelje" grupe autora, koja je posvećena Miroslavu Krleži.

Organizovano je i predstavljanje novog broja časopisa "Stripolis", radionica škole stripa iz Kikinde, kao i "EdOn_Strip radionica".

U okviru Strip vikenda biće predstavljeni i stripovi iz Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine, a predstaviće se i domaći izdavači Omnibus, Darkvud, Sistem komiks, Marketprint i Rozenkrac.

Publika će moći da pogleda filmove "Đango" i "Talični Tom", kao i animirane filmove studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu i animirani film "Techotise: Edit i ja".

Nenad Gucunja iz Lajv ekta (Live Act) crtaće uživo, a Strip vikend pratiće i odgovarajući muzički program. Ovaj svojevrsni festival stripa organizuje Studentski kulturni centar Novi Sad, u svom klubu "Fabrika".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja