UMETNOST U SRCU: Izložba radova Kluba likovnih stvaralaca KLIS u trsteniku i Beogradu
Foto: Kurir/Ž.M.

četiri decenije uspešnog rada

UMETNOST U SRCU: Izložba radova Kluba likovnih stvaralaca KLIS u trsteniku i Beogradu

Srbija -

Klub likovnih stvaralaca Trstenika KLIS ima oko 40 aktivnih članova, a prošle godine je proslavio 40 godina postojanja i uspešnog rada. “Odanost KLIS-u 40 godina - Umetnost u srcu” je projekat koji je podržala Opština Trstenik na javnom konkursu za finansiranje projekata u kulturi.

- Do sada je oko 180 ljudi bilo u članstvu KLIS-a. Najstariji članovi, od 1982, su Aleksandar Čikala i Ratomir Mijatović. Oni su odani KLIS-u punih 40 godina i učestvovali su na svim likovnim kolonijama, izložbama i humanitarnim akcijama. U okviru projekta organizovana je likovna kolonija članova KLIS-a u dvorištu kuće Katića u Trsteniku i izložba radova sa iste, koja će trajati do sredine septembra, a u oktobru biće organizovana redovna jesenja izložba KLIS-a.

izložba slika, Trstenik
foto: Kurir/Ž.M.

KLIS je organizovao izložbu slika svojih članova u Galeriji “Ayios” Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici, na kojoj je nastupilo 26 slikara sa izabranim reprezentativnim slikama i trajaće do sredine septembra, kaže Jelena Jović, član Upravnog odbora KLIS-a.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track