PLODOVI HUMANOSTI NA PALIĆU: Sav prihod namenjen za stipendije nadarenim studentima i đacima
Foto: Kurir.rs/N.H.

Berbanski dani

PLODOVI HUMANOSTI NA PALIĆU: Sav prihod namenjen za stipendije nadarenim studentima i đacima

Srbija -

Tradicionalna akcija pod nazivom “Plodovi humanosti”, koja će se održati 10. septembra, u okviru manifestacije “Berbanski dani”, u organizaciji subotičkog Rotari kluba, prirediće posetocima na obali jezera Palić izuzetnu gastronomsku ponudu, a sav prihod od ove humanitarne akcije namenjen je za stipendije najuspešnijim i finansijski najugroženijim srednjoškolcima i studentima iz Subotice.

I ove godine subotički Rotarijanci će na više punktova, uz uređenu obalu Palića, nedaleko od Velike terase, gde se održavaju brojne manifestacije i kulturno zabavni programi, pripremiti bogatu ponudu hrane i pića posetiocima, po veoma povoljnim cenama, kako bi realizovali pomoć za siromašnije subotičke đake i studente, koji inače postižu najbolje rezultate.

Subotica, Palić
foto: Kurir.rs/N.H.

Dosadašnje humanitarne akcije Rotari kluba Subotica imale su veliki odziv posetilaca, a očekuje se da će i ovoga puta, na Paliću, kod Ženskog štranda manifestaciju posetiti rekordan broj Subotičana, koji su i redovni posetioci Berbanskih dana, gde mogu da kupe i jesenje plodove, grožđe, jabuke, kruške i povrće po povoljnijim cenama, dok će bonove za hranu i piće na štandu održavanja humanitarne akcije moći da kupe po ceni od 600 dinara.

Tihomir Vasiljev
Tihomir Vasiljevfoto: Kurir.rs/N.H.

-Sav prihod od akcije biće usmeren za stipendije uspešnim i nadarenim školarcima i studentima ugroženog materijalnog stanja, naglašava za Kurir Tihomir Vasiljev, predsednik subotičkog Rotari kluba.

On ističe da su lane sakupili novac za troje stupendista, dva studenta i jednog srednjoškolca, a pripremili su 3500 porcija hrane.

-Lane su se akciji priključile i neke firme kupovinom bonova za svoje zaposlene, što povećava fond, te smo uspeli da obezbedimo i dulo veći broj stipendija. U oktobru raspisujemo konkurs, pa i ove godine očekujemo da se priključe neka preduzeća, kako bi pomogli što većem broju nadarenih đaka i studenata da dobiju stipendije.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja