PAO KAPITALAC: Aleksandar Mirosavljević ulovio amura od 27,4 kilograma! (FOTO)
Foto: Miodrag Ćirić

U ZVORNIČKOM JEZERU

PAO KAPITALAC: Aleksandar Mirosavljević ulovio amura od 27,4 kilograma! (FOTO)

Srbija -

Aleksandar Mirosavljević, sportski ribolovac iz Malog Zvornika, upecao je danas u jutarnjim časovima amura za koga se posle merenja ispostavilo da je pravi kapitalac težak 27.470 kilograma.

Prema rečima poznatog malozvorničkog ribolovca Miodraga Ćirića, koji je fotoaparatom ovekovečio ulov, amur je upecan na kukuruz, u Sakaru na Zvorničkom jezeru, a borba je trajala duže od sat vremena i oko kilometra i po vožnje čamcem da bi uz pomoć ''komšije Ade sa Divica riba bila savladana''.

Amur, riba
foto: Miodrag Ćirić

Ćirić, koji je i sam ostvario bezbroj rekordnih ulova, kaže da je ovo što se tiče amura rekord na Zvorničkom jezeru iz koga je i on sam prvog dana ove godine izvukao štuku dugačku 127 santimetara i tešku oko četrnaest kilograma, pa kaže da je ovo ''veštačko jezero, pravo jezero rekorda''.

Inače, Mirosavljeviću nije prvi put da ima ozbiljne ulove. On je jula prošl godine soma dugačkog 167 santimetara i teškog oko 40 kilograma upecao na Zvorničkom jezeru, u mestu Amajić, a pomoć u savladavanju grdosije imao je od sugrađanina Ćirića.

Kurir.rs/T. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track