Niš dobija Roditeljsku kuću za 60 dana

Radovi u toku

Niš dobija Roditeljsku kuću za 60 dana

Srbija -
Jedan Španac donirao je 50.000 švajcarskih franaka, ali nije želeo da se njegovo ime objavljuje

NIŠ - Radovi na adaptaciji prostora za Roditeljsku kuću u Nišu počeli su ove sedmice, rok za završetak radova je 60 dana, pa otvaranje te kuće planirano je za novembar ove godine, rekla je predstavnica Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Jelena Golubov Todorović.

To udruženje prikupilo je od donatora oko 11 miliona dinara, a projekat adaptacije 277 kvadratnih metara prostora vredan je oko 7,5 miliona dinara, navela je Golubov Todorović i napomenula da će ostatak sredstava biti iskorišćen za opremanje kuće.

Jedan Španac donirao je 50.000 švajcarskih franaka, ali nije želeo da se njegovo ime objavljuje, kazala je Golubov Todorović i dodala da je prostor na Vizantijskom bulevaru Grad Niš ustupio udruženju na 10 godina i učestvovaće u sufinansiranju Roditeljske kuće.

Roditeljska kuća može da primi pet porodica, najčešće majku sa detetom kome nije potrebno stacionarno lečenje, ali je na terapiji u niškom Kliničkom centru.

U Roditeljskoj kući boraviće deca iz gradova jugoistočne Srbije obolela od različitih vrsta maligniteta.

Niš je treći grad, posle Beograda i Novog Sada, koji će imati svoju Roditeljsku kuću. Udruženje NURDOR osnovali su roditelji, lekari, volonteri i medicinski radnici 2003. godine, a na njihovom sajtu nalaze se detaljne informacije o donatorima i potrebama udruženja u opremanju kuće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track