DIVERZIJA: Policija i tužilaštvo istražuju otkud prag na koloseku pruge Beograd-Bar i ko je ugrozio živote putnika i osoblja
Ilustracija, Foto: RINA

DIVERZIJA: Policija i tužilaštvo istražuju otkud prag na koloseku pruge Beograd-Bar i ko je ugrozio živote putnika i osoblja

Srbija -

Iz JP "Infrastrukture železnice Srbije" potvrđeno je da je u nedelju u 21.18 sati mašinovođa "Srbija Voza" na delu pruge Štrpci - Priboj uspeo da blagovremeno i bezbedno zastavi voz ispred drvenog praga koji se nalazio na koloseku, odnosno unutar slobodnog prfila pruge.

- Tom prilikom nije bilo povređenih osoba. Zbog ovoga je železnički saobraćaj bio obustavljen na ovoj deonici barske pruge. Reč je o putničkom vozu broj 2103 koji je iz stanice Beograd Centar krenuo u 15.25 i saobraćao po redu vožnje do Prijepolja - stoji u saopštenju ovog JP.

"Infrastruktura železnice Srbije“ o ovom događaju obavestila je nadležne državne organe (MUP, Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju). Nakon što su nadležni državni organi izvršili uviđaj na licu mesta, prag je uklonjen sa koloseka. Železnički saobraćaj na deonici barske pruge Štrpci – Priboj ponovo je uspostavljen u 23.30 sati.

Kurir.rs/Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track