ŠTA BRE RADI OVAJ ČOVEK?! Nevreme pustoši Novi Sad, ulice pod vodom, a mnogi u čudu gledaju šta se dešava na raskrsnici (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram

hit

ŠTA BRE RADI OVAJ ČOVEK?! Nevreme pustoši Novi Sad, ulice pod vodom, a mnogi u čudu gledaju šta se dešava na raskrsnici (VIDEO)

Srbija -

Snažno nevreme praćeno gradom pogodilo je danas oko 16 sati šire područje Novog Sada.

Mnoge novosadske ulice i bulevari pretvorili su se očas posla u reke zbog velike količine kiše koja je pala za kratko vreme, a pojedini delovi grada bili su poplavljeni. Jako nevreme je na više mesta u gradu izazvalo kolaps u saobraćaju.

Na društvenim mrežama mogu se videti apokaliptične scene iz mnogih gradova Vojvodine, ali jedan snimak se posebno izdvaja. Na snimku se vidi nepoznati mladić koji je usred nevremena odlučio da sedne nasred jedne raskrsnice u Novom Sadu.

Šta ga je nateralo na taj potez nije poznato za sada, ali komentari na društvenim mrežama ne prestaju da se ređaju.

- Tako sam i ja u ponedeljak veče, pljusak, rekoh neću da se sklonim, idemo lagana setnja. Evo me dva dana u krevetu i temperatura 38.6 - napisao je jedan korisnik.

- Uspelo mu prizivanje kiše - našalio se drugi korisnik.

- Naplaćuje ulaz na Telep - nadovezao se treći korisnik.

Snažno nevreme, podsetimo, drugi put u prethodnih 48 sati opustošilo je sever Srbije. Na udaru nevremena bili su Novi Sad, Zrenjanin, Rumenka, Žabalj, Bački Jarak, Bačka Palanka, Šid, Temerin, Futog, Šajkaš...

Malo pre nevremena nad Vojvodinom se nadvio monstruozni oblak koji je uznemirio građane. Mrak je pao za svega nekoliko minuta.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci iz Rumenke i Žablja koje je takođe tukao jak grad. Vidi se da je grad bio veličine šljive. Zbog grada i belog pokrivača deluje kao da su nastali tokom zimskih meseci. Auto-put kod Novog Sada takođe izgleda zavejano.

Meteorolozi su upozorili da opasnost od nevremena sa grmljavinom i gradom još nije prošla.

- Jaka konvektivna oblačnost koja na području Bačke uslovlјava intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i kratkotrajnu pojavu grada i jak vetar u narednih sat vremena premeštaće se ka severnom i srednjem Banatu - piše na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track