Usvojen rebalans budžeta Grada Subotice za 2022. godinu
Foto: Grad Subotica

Usvojen rebalans budžeta Grada Subotice za 2022. godinu

Srbija -

Odbornici Skupštine grada Subotice usvojili su danas, na 27. redovnoj sednici lokalnog parlamenta održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, Odluku o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Subotice za 2022. godinu. Rebalansom usvojeni obim budžeta iznosi 8,4 milijarde dinara, što je za 818,12 miliona dinara više od obima budžeta usvojenog u decembru 2021. godine.

Stevan Bakić
foto: Grad Subotica

Uz podsećanje da je Odlukom o budžetu grada Subotice za 2022. godinu, usvojenom na sednici Skupštine grada u decembru 2021. godine, utvrđen obim budžeta u iznosu 7,58 milijardi dinara, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, obraćajući se medijima, rekao da je usvojenim rebalansom budžet Grada Subotice za 2022. godinu uvećan za 818.120.000 dinara i da je nastala situacija vezana za energetsku krizu izazvala značajne poremećaje na svetskom i domaćem tržištu.

„Kriza je donela značajna odstupanja od planiranih aktivnosti budžetskih korisnika, odnosno, za planirana sredstva je moguće pribaviti mnogo manje roba i usluga. Razlog za donošenje rebalansa budžeta je racionalno usklađivanje rashodovne strane budžeta sa očekivanim prihodima i usaglašavanje odobrenih aproprijacija sa realnim potrebama budžetskih korisnika, a sve u cilju da budžetski korisnici troškove funkcionisanja planiraju ekonomično i krajnje restriktivno“, istakao je gradonačelnik Bakić.

1 / 10 Foto: Grad Subotica

Naveo je da se suština izmena u planiranim prihodima budžeta grada ogleda u tri stavke.

„Te stavke su raspoređivanje ukupnog suficita sredstava koji je nastao zaključkom računa za 2021. godinu Grada Subotice u visini od 512,25 miliona dinara, povećanje izvornih i ustupljenih prihoda budžeta za 123,88 miliona dinara i povećanje prihoda od namenskih transfera i donacija u iznosu od 711,43 miliona dinara. Ostvarivanje prihoda budžeta grada za tekuću godinu odvija se planiranom dinamikom, a suština rashodovane strane je da se ona sredstva koja su ušteđena na određenim pozicijama preraspodele radi prevazilaženja energetske krize“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Subotice ukupno su usvojene 22 tačke dnevnog reda.

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track