PRIJEM ZA MALIŠANE U GRADSKOJ UPRAVI: Dečija nedelja je prilika za podsećanje da deca treba da budu zaštićena i srećna
Foto: Kurir/Ž.M.

DečjA nedeljA u kruševcu

PRIJEM ZA MALIŠANE U GRADSKOJ UPRAVI: Dečija nedelja je prilika za podsećanje da deca treba da budu zaštićena i srećna

Srbija -

Tradicionalno, kao i svake godine do sada, prva nedelja oktobra je posvećena najmlađima. Od 3. do 9, u okviru programa Dečije nedelje, održan je čitav niz brojnih aktivnosti, koje su kroz radionice, predavanja, tribine, akcije i druga dešavanja, uključila i edukovala decu u raznim oblastima društvenog života

Zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović primio je mališane PU „Nata Veljković“ u Gradskoj upravi.

Kruševac, Dečja nedelja
foto: Kurir/Ž.M.

- Da bi deca živela u podsticajnom i sigurnom okruženju u kojem mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, u atmosferi punog poštovanja dečjih prava, neophodno je da svi društveni akteri rade zajedno na podršci porodici i roditeljstvu, čime se obezbeđuje dostojanstven život i podsticaj porodici i deci koja u njoj odrastaju. Zato je ove godine, slogan Dečije nedelje „Šta detetu treba da raste do neba“. Dečija nedelja prilika za podsećanje da deca treba da budu zaštićena i srećna, da žive u zdravom i sigurnom okruženju, uz neprestanu brigu o zaštiti, unapređenju i promociji dečjih prava, rekao je Jovanović.

Kruševac, Dečja nedelja
foto: Kurir/Ž.M.

Zamenik gradonačelnice je sa predškolcima PU „Nata Veljković“ (vrtić „Golub mira“) obavio neformalni razgovor, a mališani su pripremili prigodan program, kao i poklon sa crtežima kojima su ilustrovali ovogodišnju temu, odnosno moto Dečije nedelje.

Zamenik Jovanović je, zaključujući razgovor sa najmlađima, istakao da Grad Kruševac, kao i uvek do sada, podržava akcije i manifestacije koje doprinose stvaranju povoljnijih uslova za život dece, njihovo srećno odrastanje i bolju budućnost.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track