ANDREJ POŠAO DA KUPI UŽINU KAD ONO 5.000 NASRED ULICE: Pare umotane u račun za struju izgubila unuka očajne žene, a onda preokret!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija, Shutterstock

divan gest osmaka: Porodica, na čija vrata su pokucali, ljubazna i zahvalna

ANDREJ POŠAO DA KUPI UŽINU KAD ONO 5.000 NASRED ULICE: Pare umotane u račun za struju izgubila unuka očajne žene, a onda preokret!

Srbija -

Mali pošteni nalazači dobili i nagradu

UŽICE - Učenik osmog razreda Osnovne škole „Živko Ljujić“ u Novoj Varoši Andrej Lapčević učinio je jedno plemenito delo koje je izazvalo pravo divljenje njegovih sugrađana.

Naime, Andrej je za vreme velikog odmora, nedaleko od prodavnice u kojoj je kupovao užinu, naišao na novac umotan u račun za struju. U zamotanom papiru je bilo 5.000 dinara.

Budući da je bio u društvu svojih školskih drugara, mišljenja prisutnih su bila podeljena, da li da potraži vlasnika ili da novac zadrži za sebe?

Andrej je ipak odlučio da novac vrati vlasniku. U društvu svog druga Petra Milanovića, otišao je kod školskog pedagoga. Od nje su dobili podršku i zajedno krenuli u potragu za vlasnikom.

Uz pomoć prolaznika, uspeli su da nađu kuću vlasnika novca. Porodica, na čija vrata su pokucali, je bila veoma ljubazna i zahvalna. Ispričali su da je unuka, koja je pošla da uplati račun, već videla da je izgubila novac i sa velikom sekiracijom je krenula da ga traži.

Odmah su je pozvali i saopštili joj radosnu vest - da je novac pronađen. Sve se lepo završilo. Dečaci su dobili zasluženi procenat od nađenog novca.

Ova plemenita priča iz Nove Varoši „ugledala je svetlost dana“ zahvaljujući Zejneb Turkmanović i Nikolina Grbić, delegirane kao članovi slobodne nastavne aktivnosti čija je tema Medijska pismenost.

Kurir.rs/Telegraf/Užice oglasna tabla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track