GREJNA SEZONA U LESKOVCU ODLOŽENA DO 1. NOVEMBRA: Odluka doneta zbog povoljnih vremenskih uslova i opšte situacije sa energentima

Gradsko veće

GREJNA SEZONA U LESKOVCU ODLOŽENA DO 1. NOVEMBRA: Odluka doneta zbog povoljnih vremenskih uslova i opšte situacije sa energentima

Srbija -

Grejna sezona u Leskovcu koja je trebalo da počne od 15. oktobra biće odložena najkasnije do 1. novembra, zbog povoljnih vremenskih uslova i opšte situacije sa energentima, odlučeno je večeras na Gradskom veću.

Kako je obrazložio direktor JKP "Toplana" Miloš Ilić, prognozirane dnevne temperature od 17. do 31. oktobra biće i više od 22 stepena.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je rekao da oni koji imaju merne uređaje za očitavanje potrošnje, po njima će i plaćati, a da će oni koji cele godine plaćaju istu cenu, za ovih 15 dana imati umanjene račune.

Cvetanović je rekao da trenutno leskovačka "Toplana" ima 300 tona mazuta, a da se do kraja nedelje očekuje još 100 tona.

"U ovom trenutku imamo zalihe i obezbeđene energente do 1. decembra ove godine", kazao je Cvetanović.

Ilić je naglasio da će "Toplana" pratiti sve faktore koji utiču na početak grejne sezone, odnosno da će biti u stanju pripravnosti da u svakom trenutku započne grejanje.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track