ZOKI UBO BOLJE OD 7 NA LOTU! Čačanin prvo našao mineralnu vodu na svom imanju a sad mu izniklo i ovo čudo od 3 kg, a nije gljiva!
Foto: Facebook Printscreen

ovako nešto dosad niko nije proizveo

ZOKI UBO BOLJE OD 7 NA LOTU! Čačanin prvo našao mineralnu vodu na svom imanju a sad mu izniklo i ovo čudo od 3 kg, a nije gljiva!

Srbija -

Svake godine eksperimentiše i postavlja, kako kaže, male rekorde, poput lubenice od 15 kg bez hemije, paprike na kojoj ima 100 plodova, šargarepe od 300 grama

ČAČAK - Samo par meseci pošto je Čačanin Zoran Ristanović, koji se bavi organskom proizvodnjom, pronašao mineralnu vodu visoke vrednosti na svom imanju, kod njega se ponovo pojavila zanimljivost.

Ristanović je ranije osvajao nagrade u vezi sa organskom proizvodnjom bez upotrebe hemijskih sredstava. Naime, on svake godine eksperimentiše i postavlja neke kako on kaže male rekorde, kao što su lubenice od 15 kilograma bez upotrebe hemije, paprika na kojoj ima 100 plodova, šargarepa od 300 grama.

Ove godine je imao jagodu sa 100 plodova i cveklu od čak 2,8 kilograma.

- Za moj rad prepoznali su me i inostrani partneri koji su mi nudili angažman u Turskoj, odnosno da vodim organsku plantažu..

- Ali odbio sam iz patriotskih razloga, jer mi je lepše da proizvodim na svojoj zemlji i prenosim znanje mladima. Kao što to i radim već skoro deceniju - kaže Ristanović.

Ristanović tvrdi da ovako krupnu cveklu, bez upotrebe bilo kakvih sredstava koji bi uticali na njen rast, do sada niko nije proizveo.

Da se najede cela familija

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track