ZBOG KRAĐE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA STRADAJU LJUDI: Nestali i u Jančićima nekoliko dana pre velike tragedije
Foto: Kurir/D.Č.

ZBOG KRAĐE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA STRADAJU LJUDI: Nestali i u Jančićima nekoliko dana pre velike tragedije

Srbija -

Nedelju dana pred nezapamćenu tragediju u selu Jančići kod Čačka, u kojoj su život izgubila četiri mladića, ukradeni su saobraćajni znakovi koji ukazuju na opasnost na putu. Naime, desetak dana pre nesreće u ovom selu se zbog obilnih kiša izlila reka Kamenica koja je odnela delove saobraćajnice na kojoj su mladići izgubili život. Vertikalne barijere, njih nekoliko, na mestu koje ukazuje na opasnost, nisu se zadržale ni tri dana.

Koliko juče smo izveštavali iz Ovčar Banje, odakle su sa sva četiri pešačka mosta ukradena obaveštenja da su oni zabranjeni za upotrebu. Podsećamo, table sa upozorenjem postavljene su ovog meseca, nakon urušavanja jednog od mostova kojom prilikom su nastradale dve žene, a deset osoba je povređeno.

"Krađa saobraćajnih znakova je postala svakodnevica, u proteklih 10 godina sa saobraćajnice u Jančićima znakovi upozorenja su nestajali više puta. Znakova je bilo i na mostu, ali su i oni nestajali", potvrdio je inženjer saobraćaja Marko Gavrilović, rukovodilac tehničkog sektora u JP "Gradac".

Jančići, saobraćajna nesreća
foto: Instagram

U ovom javnom preduzeću nisu mogli da govore o detaljima u vezi sa događajem u kojem su živote izgubili Ognjen Vailjević (19), Nikola Zekavica (18) Luka Mićović (20) i Ivan Stančić (19) jer je još uvek u toku postupak u koji su uključeni.

Međutim, nakon nesreće, znakovi upozorenja su ponovo postavljeni i to u samoj zoni mosta.

"Znakove tada niko nije dirao. To govori da ljudi zaista nemaju svest o tome da je znak tu postavljen da upozori ili obavesti učesnika u saobraćaju", kaže Gavrilović.

Prema važećoj zakonskoj regulativi u Republici Srbiji krađa saobraćajnih znakova je krivično delo. Prema članu 290 Krivičnog zakonika propisana je kazna zatvora i do tri godine.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja