MINISTARKA VUJOVIĆ: U dva naselja u opštini Pećinci biće izgrađena 24 kilometra kanalizacione mreže
Arhivska fotografija, Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

MINISTARKA VUJOVIĆ: U dva naselja u opštini Pećinci biće izgrađena 24 kilometra kanalizacione mreže

Srbija -

Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović izjavila je danas da će u dva naselja u Opštini Pećinci biti izgrađena 24 kilometra kanalizacione mreže, čime će, prema njenim rečima, biti rešen višedecenijski problem građana.

"Imamo spremne projekte za izgradnju kanalizacije u još nekoliko naseljenih mesta u Pećincima, koje pregledamo. Danas je ovde i ministar (Marko) Blagojević, sa kojim smo intenzivno radili u prethodne dve godine kada je bio na čelu Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, koja je pregledala sve projekte, verifikovala ih, a gde je bilo potrebno radila su se i nova merenja", rekla je Vujović prilikom obilaska započetih radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Popinci u Pećincima, saopštilo je ministarstvo.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Ona je navela da će kanalizaciona mreža u Pećincima biti priključena na prečistač koji već postoji u industrijskoj zoni ove opštine. Vujović je istakla da je izgradnja kanalizacione mreže najveći, ali ne i jedini projekat u opštini Pećinci. Prema njenim rečima, zahvaljujući dobroj saradnji sa opštinskim rukovodstvom, očišćene su dve divlje deponije, a u pripremi su i drugi zeleni projekti.

Irena Vujović
foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

Vujović je istakla da su otvorena gradilišta i u Gornjem Milanovcu i da se uskoro otvara gradilište na Kopaoniku "ali i širom Srbije gde je investitor Vlada Srbije iz različitih kreditinih linija u saradnji sa različitim ministarstvima".

"To je najveći korak u podizanju kvaliteta života građana i zaštiti životne sredine", navela je ona.

Podsetila je da uskoro kreću i radovi u naselju Prhovo, a da će kada se realizuju projekti u ova dva naselja, na kanalizacionu mrežu biti priključeno više od 600 domaćinstava.

Ministarka je naglasila da je izgradnja kanalizacije preduslov kako bi naselja mogla da se priključe na postojeće prečistače otpadnih voda ili one koji će tek biti izgrađeni.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track