Najnovije vesti

A OD PALME: Srbija dobila izlaz na more!
Foto: RTS

Zavijorila se srpska zastava

A OD PALME: Srbija dobila izlaz na more!

Srbija
00:00h
Grci Jagodini poklonili dva hektara zemljišta na obali u mestu Keramoti, preko puta Tasosa

JAGODINA - Jagodina je danas zvanično postala vlasnik dva hektara zemlje na grčkoj morskoj obali u mestu Keramoti, preko puta ostrva Tasos.

Predsednik grčke opštine Hrisopulija Savas Mihalidis predao je kolegi iz Jagodine Draganu Markoviću-Palmi u mestu Keramoti dva hektara zemlje na morskoj obali, na kojoj će Jagodina izgraditi turistički kompleks, koga će najvećim delom koristiti đaci i studenti iz Jagodine.

"Ovde sam da vam zvanično predam deo placa koji se prostirena dva hektara zemlje, to je poklon Hrisopulija Jagodini, za izgradnju turističkog kompleksa. Ova zemlja je sada vaša", izjavio je na svečanosti Mihalidis, saopštila je informativna služba Jedinstvene Srbije, čiji je Marković predsednik.

Na poklonjenoj zemlji, Marković je postavio zastavu Srbije, a Mihalidis, simbolično, zastavu Jagodine.

"Ovo je veliki dan za Jagodinu i Srbiju, jer je Srbija ovim činom zvanično izašla na more", istakao je Marković, zahvaljujući se Hrisopulu u ime Srbije i Jagodine. Marković je rekao da će investitori iz Srbije na ovom delu grčke obale izgraditi hotel, a najveći deo tog turističkog kompleksa koristiće đaci i studenti iz Jagodine.

"Kada završimo administrativne poslove, dostavićemo vam projekte da vidite kako će izgledati hotel i turistički kompleks koji će u Keramoti biti izgrađen", kazao je Marković.

On je podsetio da je samo ove godine u Grčkoj, o trošku grada, letovalo oko 1.500 maturanata srednjih škola iz Jagodine.

Primopredaja zemljišta obavljena je 8. septembra. Jagodina i Hrisopuli, povelju o bratimljenju, potpisali su 2008. godine, a prijateljski odnosi traju oko 15 godina.

Jagodina je Hrisopuli, 2008. godine, poklonila hektar zemljišta u Industrijskoj zoni na "koridoru 10" za izgradnju privrednih objekata.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...