SREMSKA MITROVICA OBELEŽILA SVOJ PRAZNIK: Svečanoj akademiji prisustvovali gosti iz bratskih i prijateljskih gradova
Foto: Grad Sremska Mitrovica

SREMSKA MITROVICA OBELEŽILA SVOJ PRAZNIK: Svečanoj akademiji prisustvovali gosti iz bratskih i prijateljskih gradova

Srbija -

Grad Sremska Mitrovica je obeležila svoj Dan i gradsku slavu Mitrovdan.

Tim povodom bilo je svečano u gradu. Sveštenici Srpske pravoslavne crkve su u Sabornom hramu Svetog velikomučenika Dimitrija služili liturgiju koju je predvodio vladika sremski Vasilije dok je u Gradskoj kući organizovana svečana sednica Skupštine grada, a svečana akademija u Hotelu "Srem".

Da Sremska Mitrovica ima prijatelje sa svih strana, pokazali su prisutni gosti iz bratskih i prijateljskih gradova i institucija sa kojima grad blisko sarađuje. Stoga su prisutni bili predstavnici Banje Luke, Sombora, Beočina, Gračanice, gradonačelnici Bijeljine, Šapca, Zvornika, zatim direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine i predstavnici kompanija i preduzeća koji posluju u Sremskoj Mitrovici. Gradonačelnica i predsednik Skupštine grada su sugrađanima uputili čestitke.

- Danas je poseban dan za sve Mitrovčane i sve one koji učestvuju u životu našeg Grada. Danas je i naša slava, a kao što je uvek običaj u slavskoj kući, kada se slavi slava, tako smo isto i mi u Gradskoj kući zajedno sa našim prijateljima, poslovnim partnerima sumirali rezultate ove godine i naravno istakli planove za narednu godinu - istakla je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Domaćini su se potrudili da svečanom akademijom predstave svoj identitet i ono što jesu ljudi ovog grada. Uporni, vredni, a rečju, pesmom i igrom pomalo inadžije i prkosni. Gosti su imali priliku da čuju šta poznati Mitrovčani i oni koji su vezani za Sremsku Mitrovicu kažu o gradu, poput mecosoprana Milijane Nikolić, glumica Mire Banjac i Tatjane Venčelovski, bivšeg gradonačelnika Branislava Nedimovića, komičara Srđana Dinčića, sportista Bojana Zdelara, Nikoline i Katarine Lukić i drugih.

1 / 12 Foto: Grad Sremska Mitrovica

- Svim mojim Mitrovčanima želim da čestitam slavu grada i naš dan. Mi treba da negujemo i jačamo identitet Sremske Mitrovice kao grada okrenutog budućnosti, kao solidarnog i otvorenog grada, koji slavi sve svoje različitosti i da negujemo i jačamo identitet Sremske Mitrovice kao grada pitomih i vrednih ljudi, kao grada pravih i dobrih domaćina. Istakao bih da se nečija vrednost meri onim koliko pravih prijatelja ima, pa bih se zahvalio predstavnicima naših bratskih i prijateljskih gradova - dodao je Vladimir Pavlović, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica.

Grad Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track