DONACIJA SLUŽBI HITNE POMOĆI: Kruševac dobio dva transportna EKG aparata i jedan defribilator čija je vrednost oko 9.000 evra
Foto: Kurir/Ž.M.

Fond „Nemačka pomaže“

DONACIJA SLUŽBI HITNE POMOĆI: Kruševac dobio dva transportna EKG aparata i jedan defribilator čija je vrednost oko 9.000 evra

Srbija -

Donacija ASB – a iz fonda „Nemačka pomaže“ (ADH) uručena je Službi hitne medicinske službe u Kruševcu.

- Radi se o medicinskoj opremi poslednje generacije, od izuzetnog značaja za ovu službu. U pitanju su dva transportna EKG aparata i jedan defribilator, čija je ukupna vrednost oko 9.000 evra. Njihovim stavljanjem u funkciju, povećaće se stepen preživljavanja pacijenata i sprečiti komplikacije, s obzirom da aparati prate minimalne promene u srčanom radu. Kruševačka Služba hitne medicinske pomoći u proseku ima godišnje oko 7.000 izlazaka na teren, u krugu od 50 km. Upošljava 20 lekara, 30 medicinskih sestara i 25 vozača - kaže direktorka Doma zdravlja dr Marina Kostić.

Dom zdravlja, Kruševac, donacija
foto: Kurir/Ž.M.

Zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović zahvalio se organizaciji ASB sa kojom Grad Kruševac sarađuje duži niz godina, što je rezultiralo većim brojem zajedničkih projekata. Ukupan iznos donacija premašuje cifru od milion evra.

Projekt menadžerka ove organizacije Zorica Živojinović izjavila je da će se ova uspešna saradnja razvijati i ubuduće, a u cilju ekonomskog osnaživanja građana i podršci samozapošljavanju.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track