NOVA OPREMA ZA LABORATORIJU I REKONSTRUKCIJA ZGRADE: Opština Trstenik sa 750.000 dinara pomogla Domu zdravlja "Dr Sava Stanojević"
Foto: Dom zdravlja Trstenik

Ulaganja

NOVA OPREMA ZA LABORATORIJU I REKONSTRUKCIJA ZGRADE: Opština Trstenik sa 750.000 dinara pomogla Domu zdravlja "Dr Sava Stanojević"

Srbija -

Opština Trstenik je sa 750.000 dinara obnovila opremu u laboratorijskoj dijagnostici u Domu zdravlja „Dr Sava Stanojević”, a radi se i na rekonstrukciji zgrade i modernizaciji rada u ovoj ustanovi.

- Zahvaljujući podršci lokalne samouprave nabavili smo laboratorijski frižider, transportnu torbu i sužnicu za potrebe laboratorijske dijagnostike u Domu zdravlja. Laboratorijski frižider se koristi za čuvanje seruma i krvne slike. Transportna torba se koristi za uzimanje uzoraka u kućnim uslovima kod teže pokretnih pacijenata, tj. omogućava da uzorci stignu u laboratorijsku dijagnostiku u očuvanom stanju. Sušnica se koristi za svakodnevno sušenje u laboratoriji gde se na povišenoj temperaturi suše plastični delovi kao i predmeti od stakla koji se nakon sušenja sterilišu, kaže vd direktorka dr Žaklina Ristić, specijalista interne medicine.

1 / 3 Foto: Dom zdravlja Trstenik

Prema njenim rečima, zahvaljujući ovoj medicinskoj opremi ubrzava se rad laboratorije i doprinosi povećanju kvaliteta rada. Opština Trstenik ulaže značajna sredstva u poboljšanje uslova rada u trsteničkom Domu zdravlja, a samim tim podiže se kvalitet usluga koje dobijaju sugrađani ove pomoravske varošice.

- U toku su radovi i na rekonstrukciji zgrade Doma zdravlja “Dr Sava Stanojević” putem projekta EURO PRO PLUS, a vrednost ovih radova iznosi 181 000 evra. U zgradi ATD u toku je osposobljavanje novog RTG aparata, a u narednom periodu očekuje se promena pločica i krečenje same zgrade. Na Dečijoj stomatologiji trenutno se radi na adaptiranju stomatološke ordinacije sa zamenom krova koji prokišnjava, a u planu je i krečenje ordinacije i čekaonice, dok ne pristigne nova stomatološka stolica. Svi ovi podaci govore da opština Trstenik ulaže sredstva u poboljšanje uslova rada u Domu zdravlja, a samim tim podiže se i kvalitet usluga koje dobijaju naši sugrađani, ističe predsednica opštine Trstenik Milena Turk.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track