MESEC BORBE PROTIV NASILJA: U Osnovnom sudu u Loznici pomažu građanima da ostvare svoja prava
Foto: T.I./Kurir

aktivnost

MESEC BORBE PROTIV NASILJA: U Osnovnom sudu u Loznici pomažu građanima da ostvare svoja prava

Srbija -

U lozničkom Osnovnom sudu, pored njihovih redovnih radnih aktivnosti, mesec decembar posvetiće borbi protiv nasilja. Iz Suda su saopštili da građanima žele predstaviti na koji način mogu ostvariti svoja prava i da su im u cilju ostvarivanja pravde "širom otvorenih vrata" ove institucije.

O svojim aktivnostima oni, kako navode, redovno na svom sajtu obaveštavaju javnost i najavljuju da će njegovim redovnim ažuriranjem njihov rad biti još transparentniji, što bi trebalo da olakša "pristup sudu i pravdi". U borbi protiv nasilja ima niz aktivnosti pa će tako sutra (23. decembra) biti održana tribina "Isključi nasilje" kojoj će prisustvovati predsednik Višeg suda, Viši tužilac, ceo Tima za zaštitu od nasilja – uključujući predstavnike Centra za socijalni rad, lozničke Policijske stanice, nadležnog tužilaštva i suda.

- Cilj je da se kroz te aktivnosti objasni građanima da smo im uvek dostupni. Potrebno je informisati različite ciljne grupe i zakonske mere približiti žrtvama, ili mogućim žrtvama nasilja kao i onima koji su počinioci ili bi to mogli postati – navode iz lozničkog Osnovnog suda.

Osim toga kod njih su u susret predstojećih praznika dve novogodišnje jelke, koje redovno postavljaju u prostorijama suda, jedna posvećena borbi da se kaže "stop nasilju", a druga da pokaže kako da svi lepše živimo ako isključimo nasilje "što nam je cilj".

Tribina ‘’Isključi nasilje“ biće otvorena za zainteresovane žrtve nasilja.

T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track