NOVOGODIŠNJA AKCIJA "TREĆE DETE": Tradicionalna manifestacija, roditeljima poklon čestitke od po 10.000 dinara
Foto: Grad Kruševac

NOVOGODIŠNJA AKCIJA "TREĆE DETE": Tradicionalna manifestacija, roditeljima poklon čestitke od po 10.000 dinara

Srbija -

U organizaciji Gradske uprave i Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike Grada Kruševca održana je 71. akcija "Treće dete". Generalni pokrovitelj i donator ove tradicionalne akcije je Grad, a roditeljima su uručene poklon čestitke od 10.000 dinara.

Akcija se odnosi na treće, četvrto i peto dete u porodici. U periodu od 15. juna do 15. decembra ove godine u Kruševcu je rođeno 64 dece, a za ove namene izdvojeno je ukupno 640.000 dinara.

Treće dete
foto: Grad Kruševac

Prema rečima gradonačelnice Kruševca Jasmine Palurović, akcija "Treće dete" tradicionalno se održava dva puta godišnje, duži niz godina (uoči Vidovdana i Dana grada).

"Želimo da na simboličan način pomognemo porodicama sa više dece i ohrabrimo ih na njihovom putu na kome su roditeljstvo i brigu o deci stavili na prvo životno mesto. Grad Kruševac kontinuirano povećava iznose iz budžeta, namenjene pospešivanju populacione politike kao što su: sredstva obezbeđena za decu rođenu 1. januara, sve novorođene bebe, akciju 'Treće dete', vantelesnu oplodnju"...

Treće dete
foto: Grad Kruševac

Predsednik Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca Ivan Mijailović istakao je da je problem nataliteta prioritetan i na nivou države i da su mnogi akteri uključeni u njegovo rešavanje.

"Naši kapaciteti usmereni su na investicije i stvaranje što boljih uslova za život građana i time za opredeljenje mladih roditelja za što više dece i ostanak u rodnom gradu".

Treće dete
foto: Grad Kruševac

Poklon čestitke roditeljima uručili su gradonačelnica Jasmina Palurović, predsednik Komisije Ivan Mijailović i članovi Komisije: zamenica načelnice Gradske uprave Ivana Pajić, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Svetlana Vidanović, dr Jelena Milanović sa Poljoprivrednog fakulteta i direktor Centra za socijalni rad Jovana Dunjić.

Treće dete
foto: Grad Kruševac

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Skupštine Predrag Vukićević i drugi opštinski funkcioneri i članovi Gradskog veća.

U kulturno umetničkom programu nastupili su učenici Muzičke škole „Stevan Hristić“.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track