Sumnjiva lica prekidala tri puta sednicu Novog Sada

Ovo nema ni kod Nušića

Sumnjiva lica prekidala tri puta sednicu Novog Sada

Srbija -
Posle višečasovnog preganjanja i čak tri pauze, odbornici Skupštine Novog Sada usvojili dopune dnevnog reda čime je omogućena promena vlasti

NOVI SAD - Ludi i zbunjeni.Sednica Skupštine Novog Sada juče je tri puta prekidana zbog „sumnjivih lica“ koja su se obrela u sali, pa je gradonačelnik Igor Pavličić tako produžio svoj mandat za još nekoliko sati.Naime, odbornik SRS Milorad Mirčić rekao je predsednici skupštine Aleksandri Jerkov da se u skupštini nalaze „sumnjiva lica“ koji nemaju ovlašćenje da prisustvuju sednici, pa je predsednica odredila pauzu da bi skupštinsko obezbeđenje uspostavilo red. Samo deset minuta nakon što su se odbornici vratili u salu, Jerkovljeva je opet odredila pauzu zbog „sumnjivih lica“, rekavši da neće nastaviti s radom dok „sumnjivi“ ne napuste skupštinu. Sednica je zatim trajala „čitavih“ 45 minuta, da bi Aleksandra Jerkov ponovo odredila pauzu!Posle petočasovne pauze odbornici su oko 18.30 časova konačno nastavili sa zasedanjem, a sve vreme raspravljalo se o dnevnom redu.- Možete raditi šta hoćete, ali smenu nećete izbeći. Igrate se prinudnom upravom u Novom Sadu. Ako vi ne želite da se ova sednica privede kraju, onda ćemo mi izaći i nakon sat vremena sami održati sednicu i izabrati novo rukovodstvo - istakao je lider naprednjaka Miloš Vučević.Naprednjaci su zahtevali dopunu dnevnog reda, što Jerkovljeva isprva nije dozvolila, obrazlažući da poslovnik to ne dozvoljava, da bi oko 19 časova dnevni red konačno bio usvojen.Naprednjacima je neophodno da se usvoji njihov predlog o dopunama dnevnog reda jer bez toga formalno ne mogu da smene Pavličića. SNS traži da se na glasanje stavi ostavka dosadašnjeg zamenika gradonačelnika Siniše Sevića iz SPS, koji je kandidat za novog predsednika Skupštine. Posle toga Sević bi trebalo da bude izabran za novog skupštinskog spikera koji treba da predloži kandidata za novog gradonačelnika.

Novaković pretio Vučeviću prijavomNajžešća rasprava vodila se juče između demokrate Borislava Novakovića i naprednjaka Miloša Vučevića, kojeg je optužio da „kadruje u DS“ (?!) jer je člana DS Petra Zagorčića predložio za člana Izborne komisije.- Prvo što će vam se dogoditi na mestu gradonačelnika jeste to da ćete dobiti krivičnu prijavu - poručio je Novaković Vučeviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track