CEO ZAJEČAR PRIČA O MITRU KOJI SE SVAKO JUTRO PENJE NA KROV SVOJE KUĆE: A onda su otkrili i zašto to radi (VIDEO)
Foto: Zamedia/Youtube Printscreen

o njemu se priča

CEO ZAJEČAR PRIČA O MITRU KOJI SE SVAKO JUTRO PENJE NA KROV SVOJE KUĆE: A onda su otkrili i zašto to radi (VIDEO)

Srbija -

ZAJEČAR - Poslednjih dana pažnju Zaječaraca privlači oslikana fasada jednog meštanina, na čijem krovu se svakog jutra vijore zastave Srbije i stare Jugoslavije.

Jugosloven po opredeljenju, Mitar Bošković svakog jutra na krov svoje kuće postavlja zastave Jugoslavije i Srbije. Iako nikada nije živeo u inostranstvu, za šest decenija života promenio je nekoliko država. Domovina je ostala ista, drugačije su granice i imena, ali je njegovom srcu najmilija SFRJ.

"Imao sam volju i želju da uradim što niko nema, da se podsećam onog vremena. Ni sada nije loše, dobro je, ali ono vreme bilo najbolje. Najbolja sloboda, najbolje mi je sve bilo", kaže Mitar Bošković, objavila je Zamedia.

Namera mu je da u svojoj skromnoj kući napravi svojevrstan muzej posvećen nekadašnjoj državi. Za početak je ukrasio fasadu, oslikao zastavu i postavio natpise. O životu u nekadašnjoj SFRJ govori sa puno emocija.

"Pamtim po slobodi, zato što sam živeo dole na Kosovu, sarađivali smo, sve komšije su dolazile, mi smo išli kod njih, slagali smo se i imao sam slobodu da odem svuda", objašnjava Mitar.

Mitrovu ideju podržali su njegovi prijatelji koji se nekadašnje države i "pasoša sa kojim se mnoglo svuda" sećaju sa nostalgijom. Bošković i danas čuva pionirsku knjižicu i člansku kartu nekadašnjeg Saveza komunista, a pasionirano sakuplja i fotografije doživotnog predsednika SFRJ Josipa Broza.

Kurir.rs/Zamedia/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track