SVETOSAVSKA NEDELJA U KRUŠEVCU: Svečana akademija u čast Svetog Save i drugi brojni programi
Foto: Kurir/ Ž. M.

kulturni sadržaji

SVETOSAVSKA NEDELJA U KRUŠEVCU: Svečana akademija u čast Svetog Save i drugi brojni programi

Srbija -

Kulturni centar Kruševac i ove godine organizuje bogat svetosavski program u čast Svetog Save. Predviđene su brojne kreativne radionice, kolaž program i tradicionalna Svetosavska akademija.

Za sutra je planirana „Svetosavska radionica” u Medija centru KCK, dodela nagrada sa ove manifestacije obaviće se u četvrtak, a istoga dana biće održan Svetosavski kolaž program škola i sekcija Kulturnog centra Kruševac. Tradicionalna Svetosavska akdemija zakazana je za sredu u 18 časova u Kruševačkom pozorištu u organizaciji KCK, Eparhije kruševačke i Kruševačkog pozorišta. Svetosavsku besedu održaće protojerej stavrofor Đorđe Milojković, starešina Saborne crkve Svetog Đorđa, a nastupiće brojni učesnici.

Svetosavska nedelja, Kruševac
foto: Kurir/ Ž. M.

Kruševačkoj publici predstaviće se Dušan Svilar, Ema Petrović, Momčilo Radosavljević, solisti Dečijeg hora KCK, Mešoviti crkveni hor “Sveti Knez Lazar” i Dečiji crkveni hor “Sveti Knez Lazar”. Ovogodišnji dobitnik Svetosavske nagrade je istoričar, publicista i aforističar Darko Mihajlović, nastavnik istorije u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

Svetosavska nedelja, Kruševac
foto: Kurir/ Ž. M.

Slavodobitnik je rođen 15. decembra 1974. u Kruševcu gde je završio osnovnu i srednju školu (Pedagošku akademiju). Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Prištini, odsek Istorija, a specijalističke studije završio na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Radio je kao profesor istorije u nekoliko osnovnih i srednjih škola, a sada je zaposlen u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Kruševcu. Angažovan od Zavoda za vrednovanje kvaliteta kao saradnik na izradi udžbenika za osnovnu školu.

Svetosavska nedelja, Kruševac
foto: Kurir/ Ž. M.

Darko Mihajlović je autor više stručnih radova i knjiga: Dvanaesti pešadijski puk “Car Lazar” i “Srpska diplomatija o događajima u Makedoniji 1903-1904. godine”, a priredio je i knjigu “Od Kruševca preko Albanije do Pariza, sećanja dr Tihomira Protića”. Laureat je autor knjiga satire: “Olovkom na vihorove” (2011), “Osmehom na vihorove”(2013) i “U vihoru misli” (2022), koje je izdao Kulturni centar Kruševac.

Kurir.rs / Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track