POTPISANI UGOVORI O HELP DONACIJI: Švedska agencija i Grad Kruševac finansiraju zapošljavanje ugroženih grupa!
Foto: Ž. Milenković

POTPISANI UGOVORI O HELP DONACIJI: Švedska agencija i Grad Kruševac finansiraju zapošljavanje ugroženih grupa!

Srbija -

Agencije za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“ iz Švedske i Vlada Kraljevine Švedske, preko Agencije za međunarodni razvoj i saradnju „Sida“, i Grad Kruševac finasiraju projekat „Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, a realizuje Help u saradnji sa Gradskom upravom. Donacija se odnosi na opremu ili materijal za započinjanje ili razvoj sopstvenih poslovnih delatnosti u prosečnim vrednostima od 2.000 evra.

U Gradskoj upravi, danas su dodeljeni ugovori o donaciji za 20 odabranih korisnika, učesnika projekta.

- Ugovor o saradnji između Grada Kruševca i Helpa potpisan je prošle godine. Opšti cilj projekta je doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, održivom i inkluzivnom ekonomskom razvoju, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju. Ukupna vrednost projekta za Grad Kruševac je 43 000 evra, od čega je učešće Grada 12 000 evra, izjavila je gradonačelnica Kruševca jasmina Palurović.

Help donacija, Kruševac
foto: Ž. Milenković

Prema njenim rečima, osim materijalne podrške bitna je i edukativna komponenta, s obzirom da su korisnici završili i osnovnu preduzetničku obuku. -Čak oko 40% je žena, što je dobar pokazatelj da se efikasno radi na procesu njihovog osnaživanja. Ruralno stanovništvo je zastupljeno sa 30%, a mladi čine 20%.

Help donacija, Kruševac
foto: Ž. Milenković

Ova vrsta pomoći pri samozapošljavanju nije jedina podrška koju Grad Kruševac pruža nezaposlenim licima. U saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja, već postoje programi i mere koji uspešno funkcionišu više godina.

1 / 4 Foto: Ž. Milenković

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track