DA PROBLEMI ODLETE SA BALONIMA: U Loznici obeležen 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka
Foto: T.I./Kurir

DA PROBLEMI ODLETE SA BALONIMA: U Loznici obeležen 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka

Srbija -

Prigodnim programom pod nazivom "Nek baloni u nebo lete, nek pobednik bude dete" u organizaciji lozničkog ogranka Udruženja "Uvek sa decom" i podršku Grada Loznice Svetski dan dece obolele od raka, 15. februar, obeležen je danas ispred Vukovog doma kulture.

Tradicionalno su u podne baloni pušteni put neba tokom trajanja humanitarnog bazara na šetalištu, a Lozničanka Ivana Gligorić, potpredsednik udruženja "Uvek sa decom" i koordinator grupe Survajvorsi-Srbija "Kosači raka", kaže da se u ovakvim akcijama Loznica uvek dobro pokazala i da udruženje ima veliku podršku gradske uprave za sve svoje akcije.

Loznica
foto: T.I./Kurir

- U Loznici smo na svakoj akciji prikupili više od sto hiljada dinara, za Novu godinu smo imali projekat "Budi i ti Deda Mraz" i ove godine iz našeg grada otišlo je više od 500.000 dinara, a bilo je dosta i poklona. U akciji ‘‘Da moja kosa bude tvoja’‘ samo iz jednog frizerskog salona imali smo više od 400 osoba koje su svoju kosu dale za izradu perika deci koja su je tokom hemioterapije izgubila. Imamo četiri, pet salona u gradu uključenih u tu akciju i nijedan nije predao manje od sto kosa za perike. Prihod sa današnjeg bazara i večerašnjeg humanitarnog koncerta ide na Dečju onkologiju u Beogradu, odnosno udruženju ‘‘Uvek sa decom’‘ koje ga raspoređuje gde je potrebno Loznica se odazvala u svakom segmentu, svakom projektu u podršci oboleloj deci od raka i šaljemo poruku da treba biti pozitivan i dajemo nadu da borba protiv ove bolesti može biti uspešna – kazala je ona.

Loznica
foto: T.I./Kurir

Lozničani su se okupili danas da podrže one kojima je podrška u borbi sa bolešću potrebna, a u podne je nekoliko stotina balona poletelo u nebo da odnesu sve probleme. Inače, Udruženje ‘‘Uvek sa decom’‘ osnovano je 1991. sa misijom pomoći i podrške deci oboleloj od raka koja se leče na pedijatrijskom odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu i njihovim pratiocima.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja