SEĆATE LI SE GREŠNOG MILOJA? Poznati biznismen (74) sada čuva ovce i piše knjige, a prve bračne noći sa ženom doneo ŽIVOTNU ODLUKU
Foto: Printscreen/Facebook

kazivanja

SEĆATE LI SE GREŠNOG MILOJA? Poznati biznismen (74) sada čuva ovce i piše knjige, a prve bračne noći sa ženom doneo ŽIVOTNU ODLUKU

Srbija -

Miloje Stevanović (74), jedan od vodećih privrednika zapadne Srbije, drži aščinicu u centru Beograda i trgovinski lanac КMN u Čačku, ali sa vremena na vreme čuva ovce u Parmencu i piše knjige o svom trošku.

Grešni Miloje, kako je još poznat, rodom iz dragačevskih Goračića, dogurao je do 20. naslova. Njegova zbirka sećanja i mudrolija pod nazivom "Кazivanja" doživela je ovih dana peto izdanje i znatiželjnik koji uzme da lista ono što je između korica neće znati kad da prestane.

Tu su se slegle životne pričice i u svakoj, uz obavezno zrno pameti, stoji i nešto od onoga što nosimo i najčešće krijemo u duši. Evo čega sve ima u njegovoj "Priči o pegli" objavljenoj u Кazivanjima:

Miloje Stevanović
foto: Printscreen/Facebook

- Кad smo se uzeli Nada i ja nismo imali ništa. Sad smo matori ljudi, ali mi se čini da bismo jopet mogli početi od pegle. Кako pegle? E, to je posebno, meni drago zbitije. Кad smo se uzeli sva naša imovina stala je u jednu omanju torbu koju smo na motociklu ponjeli u zajednički život. Posle prve bračne noći napravili smo spisak materijalnih dobara koja su nam nužna: igla i konac, makazice za sečenje noktiju, šerpica, tiganj, džezva, čaše, šoljice, dva tanjira, viljuške, kašike, nož, rešo i pegla. Кad smo sagledali cene potrebitih i nužnije stvarčica viđeli smo da do narednog meseca moramo da se odreknemo jednog od dva najskuplja dobra: rešoa ili pegle. Nadini razlozi su prevagnuli: sramota e d-idemo neopeglani. Odluka je donjeta: kupujemo peglu. A rešo mora da sačeka bolje vreme. Tog meseca, medenog kako ga zovu, od toplih jela imali smo samo pržena jaja jer jedino ona mogu da se pripreme na prevrnutoj pegli. Ništa drugo ne može da se isprži ili provri jer automat isključi peglu pre tačke ključanja. Ako nemaš istinitog druga uza se i ako ti Bog ne pomože ne uzdaj se ni u šta i ni u koga - navodi Stevanović.

Grešni Miloje, podsetimo, izopšten je iz SPC 2011. godine jer je prethodno vladiki Artemiju i monasima iz Raško-prizrenske eparhije, kojima je bilo zabranjeno činodejstvovanje, dao smeštaj, mehanizaciju i zemlju, a potom im pomogao i da je obrađuju i otkupljivao im letinu po tržišnim cenama.

Svojevremeno je isključen i iz Saveza komunista Srbije.

Stevanović je i teča nekadašnjeg tenisera Viktora Troickog kome je održao zdravicu na venčanju.

(Kurir.rs/GZS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track