STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEGATIVNO DEJSTVO VISOKIH TEMPERATURA: Dogodiće se ozbiljna šteta u prirodi narednih dana! (VIDEO)
Foto: EPA/ANDY RAIN

kurir tv

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEGATIVNO DEJSTVO VISOKIH TEMPERATURA: Dogodiće se ozbiljna šteta u prirodi narednih dana! (VIDEO)

Srbija -

Dok su jedni u čizmama, drugi su u patikama. Neki i dalje nose zimske jakne, a pojedini nešto lakšu odeću poput haljine.

Građani se prilagođavaju, jer ovakve temperature nisu uobičajene za ovo doba godine, a rano proleće ne utiče najbolje ni na vegetaciju.

Visoke temperature mogu da izazovu raniju vegetaciju voća, pa je u slučaju mraza šteta ogromna.

00:47

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEGATIVNO DEJSTVO VISOKIH TEMPERATURA: Dogodiće se ozbiljna šteta u prirodi narednih dana!

- U ovom trenutku najugroženije su rane voćarske vrste, poput kasije, nektarine, breskve... Kod njih kreće da bubri pupoljak nakon pet, šest vezanih dana prosečne temperature oko 12 stepeni, a to će se upravo desiti ovih dana - rekao je stručnjak.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track