MOGAO SE OTROVATI SVAKO KO JE POMAZIO BAĆIJA: Užičani se oprostili uz baklje i mural od svog omiljenog ljubimca
Foto: Facebook

tužno

MOGAO SE OTROVATI SVAKO KO JE POMAZIO BAĆIJA: Užičani se oprostili uz baklje i mural od svog omiljenog ljubimca

Srbija -

Paljenjem baklji i otkrivanjem murala stanovnici užičkog naselja Krčagova su se oprostili od svog ljubimca psa Baćija. Sudbina Baćija je rastužila, rasplakala ali i ujedinila Užičane. Priča o psu koji je uginuo, a za kog se pretpostavllja da je otrovan nikog nije ostavla ravnodušnim.

“Možda spava i doći će posle ovog sna, možda spava sa očima izvan svakog zla. Za sve pse Krčagova koji su osetili ljudsko zlo. Oprostite nam!”, piše na muralu. Baći je bio maskota celog kraja, koji je monstruozno ubijen kreozanom, zabranjenom supstancom.

"Baći je pojeo veliku količinu kreozana i nije mu bilo spasa, a još je šokantnije to što je veterinar rekao da se mogao otrovati i svako ko je mazio Baćija posle trovanja takođe mogao biti otrovan", rekla je za Rinu njegova vlasnica.

Baći
foto: Facebook

- Pseća duša Krčagova dobila je svoj mural, da se ne zaboravi njegova pitoma dobrota i podmuklo ljudsko zlo pojedinaca – poruka je koju šalju.

Oni su sakupljali novac kako bi uradili mural svom ljubimcu. Opraštajući se od svog mezimca okupljeni su zapalili desetak baklji. Za Baćija kažu da je bio divan pas kog su svi dobri ljudi voleli, miljenik celog komšiluka i većine prolaznika.

Postavljanjem murala ovom psu, stanovnici Krčagova žele da ukažu na pojedince koji ostavljaju kreozan. Pre dva dana ova otrovna supstanca je nađena kraj igrališta na Gradskoj plaži, gde deca provode dosta vremena.

Kurir.rs/Z.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track