Skuplji voda, smeće i sahrane

Smederevo

Skuplji voda, smeće i sahrane

Srbija -
Zahtev za poskupljenje sahrana pravda "poskupljenjem energenata" i predviđenom stopom inflacije

SMEDEREVO - Članovi Gradskog veća prihvatili su predložena poskupljenja usluga komunalnih preduzeća od pet odsto za sahrane do 25 odsto za grejanje.

Grejanje stanova od 1. oktobra zbog "negativnih finansijskih efekata" prethodne grejne sezone i poskupljenja mazuta poskupljuje 25 odsto, što je za 38,37 dinara više po kubnom metru.

Poskupela je i voda za piće za 18,38 odsto po kubnom metru i od oktobra biće 50 dinara kubik, a korisnicima u nekomfornim kućama bez kanalizacije 41,63 dinara.

Gradska uprava je naglasila da je viša cena vode planirana početkom godine, ali nije preciziran razlog poskupljenja.

Građani duguju JKP "Čistoća" više od 60 miliona dinara za iznošenje smeća pa to javno preduzeće dužnicima koji žive u porodičnim kućama mesecima ne odnosi smeće, a od 1. oktobra dug će biti veći, jer je Gradsko veće prihvatilo poskupljenje od 8,1 odsto, a za preduzetnike, koji plaćaju paušalno, usluga je poskupela za petinu.

Troškovi sahrane povećani su za pet odsto na predlog JKP "Zelenilo i groblja". Javno komunalno preduzeće "Zelenilo i groblja" zahtev za poskupljenje sahrana pravda "poskupljenjem energenata" i predviđenom stopom inflacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja