Peć u Staklari procurila zbog dotrajalosti

Paraćin

Peć u Staklari procurila zbog dotrajalosti

Srbija -
To je nešto što se događa, gotovo redovno ili s vremena na vreme. Nema požara, niti je ko ugrožen, ni u fabrici, ni oko nje, kažu u policiji

PARAĆIN - Peć u ambalažnom staklu procurila je danas zbog dotrajalosti, rekao je generalni direktor Srpske fabrike stakla Paraćin Miodrag Nikolić, dodajući da nema povređenih i niti ima neke štete.

"Ništa neuobičajeno za staklarsku industriju. Dakle, peć u ambalažnom staklu takozvana SG1 je procurela, usled dotrajalosti jer je na kraju svog radnog veka i trebalo je, kako smo planirali, da traje do kraja godine", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, ništa neuobičajeno ni ozbiljno se nije dogodilo osim što "impresivno" deluje isticanje usijanog stakla iz peći. Izliveno staklo se u ovom trenutku hladi, a vatrogasci drže situaciju pod kontrolom da se slučajno ne bi desio neki požar ili nešto bude oštećeno, rekao je on.

Nikolić je naveo da su preduzete sve mere zaštite, pa je u tom delu hale isključena struja i dovod gasa i da se čeka da nivo stakla spusti ispod mesta gde je pukotina na zidu peći, kako bi preduzeli korake na njenom saniranju.Ukoliko se mogu obaviti radovi saniranja peć bi mogli da vratimo u proizvodnju početkom iduće sedmice, rekao je

Nikolić i naveo da će, ukoliko je oštećenje takvo da nema saniranja, proizvodnja biti zaustavljena par meseci dok se ne završi rekonstrukcija peći B1 koja je u toku. Na pitanje da li ima štete, Nikolić je rekao da je to sada teško utvrditi, ali da će ukoliko peć stane biti gubitaka u proizvodnji.

U Srpskoj fabrici stakla Paraćin danas oko 11 sati iz peći za taljenje stakla iscurio je višak staklena mase. Portparol Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić rekla je da povređenih nema, a vatrogasci dežiraju na mestu događaja.

"To je nešto što se događa, gotovo redovno ili s vremena na vreme. Nema požara, niti je ko ugrožen, ni u fabrici, ni oko nje", rekla je Cvetić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track