"MAJKA, MI SMO SADA BESKUĆNICI" Porodica Todosijević izgubila dom u požaru: Obradinka sa bebom u rukama gledala kako SVE NESTAJE
Foto: Z.G.

sve nestalo za 10 minuta

"MAJKA, MI SMO SADA BESKUĆNICI" Porodica Todosijević izgubila dom u požaru: Obradinka sa bebom u rukama gledala kako SVE NESTAJE

Srbija -

Obradinka Todosijević sa svojom decom, petomesečnom bebom i devetogodišnjim sinom Markom, čija je porodična kuća u Kremnima kod Užica izgorela u utorak, privremeno je smeštena kod tetke u Užicu.

Njen muž Nebojša i majka Stanojla se oporovljaju u užičkoj bolnici od opekotina koje su zadobili u ovom požaru. Grad Užice je za prvu pomoć ovoj porodici izdvojilo milion dinara i javna preduzeća će pomoći u svim radovima.

Obradinka ili Olja kako je svi zovu u Kremnima kaže da su potpuno materijalno uništeni.

- Za 10 minuta sve je nestalo. Jedino je dobro što smo svi živi...- kaže sa drhtavim glasom Olja.

1 / 7 Foto: Z.G.

Kaže da je bila napolju kada je došlo do požara.

- Izašla sam da nahranim ovce. Odjednom sam videla dim iz kuće i čula kako je nešto jako puklo. Onda je muž sa bebom u rukama istrčao kroz balkon, a i majka je izašla. Nebojša se onesvestio nakon toga. Došli su vatrogasci, ali bilo je kasno, sve je izgorelo, sve što smo imali – dodala je Olja.

Ona kaže da je došlo do eksplozije plinske boce.

- Muž mi je rekao da je bilo prvo neko šištanje, a onda eksplozija. Plinska boca je bila u šporetu, ali šporet je bio isključen. Imali smo struje. Stvarno ne znam šta je uzrokovalo da boca eksplodira. Vatra je brzo zahvatila lamperiju, nameštaj i sve ostalo. Muž je sa bebom u rukama razvalio vrata na balkonu i iskočio. Beba ima malo opekotina po čelu, muž opekotine drugog stepena po glavi i rukama, a majka opekotine prvog stepena. Htela sam da ih obiđem, ali posete nisu dozvoljene. On nema telefon, evo ga kod mene, a moj telefon je izgoreo u požaru. Lekari kažu da su dobro i da će za koji dan izaći – kaže Olja.

Nakon požara Olja je sa bebom u rukama koja je bila samo u bodiću, potpuno bespomoćno gledala kako joj nestaje nešto što je sticano preko pola veka. Od objekta koji je bio pola brvnara, pola od cigle, ostalo je samo zgarište.

- Skoro dva sata sam stajala i gledala u zgarište. Došao je i sin Marko. On je bio tada u školi. Bole me njegove reči: "Majka, mi smo sada beskućnici". Ali, sada vidim da ne treba da se brinemo. Ima dobrih ljudi. Mnogi su sakupili pomoć u odelu, a već su se javile neke firme za prozore i vrata. U Užicu ćemo biti dok Nebojša i majka ne izađu iz bolnice, a onda nam je vlasnik pilane, kod koga radi moj muž, dao da nekih 15 dana koristimo njegovo vikendicu u Kremnima. Hvala dobrim ljudima – kaže Olja.

Todosijeviće je posetila i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

- Doneli smo odluku da porodicu pomognemo sa milion dinara, a javna preduzeća će pružiti pomoć čim vreme dozvoli da se rasklone ostaci kuće i sve što bude trebalo. Već su nam se javile i neke firme koje žele da pomognu. Bitno je što pre da zbrinemo ovu petočlanu porodicu – rekla je gradonačelnica.

(Kurir.rs/Z.G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track