OSMOMARTOVSKA AKCIJA DAVANJA KRVI: Tradicionalna humanitarna akcija u Kruševcu u čast Međunarodnog dana žena
Foto: Kurir/Ž.M.

Humani jubilej

OSMOMARTOVSKA AKCIJA DAVANJA KRVI: Tradicionalna humanitarna akcija u Kruševcu u čast Međunarodnog dana žena

Srbija -

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kruševac organizovala je tradicionalnu 8. martovsku akciju dobrovoljnog davanja krvi. Brojne davaoce obišao je zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović, a kao gosti prisustvovali su i predstavnici organizacije Crvenog krsta Srbije.

Kruševac, Davanje Krvi
foto: Kurir/Ž.M.

- Kruševac je tradicionalno prepoznat kao Grad koji obezbeđuje velike količine krvi, putem akcija koje uvek okupe impozantan broj humanih ljudi, po kojima su naši sugrađani inače poznati. Posebno me čini radosnim što ovde vidim mnogo mladih ljudi i kao volontera i kao davalaca i sudeći po tome i ovavakcija je uspešno realizovana, izjavio je zamenik čelnice lokalne samouprave.

Aleksandar Jovanović je uputio je i svim damama čestitke povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Kruševac, Davanje Krvi
foto: Kurir/Ž.M.

Prema rečima potpredsednika Crvenog krsta Srbije dr Milutina Mihajlovića, Kruševac godinama beleži sjajne rezultate u dobrovoljnom davalaštvu krvi. - Akcije se kontinuirano održavaju, prosek davanja je znatno iznad cifre koja dominira u Srbiji, a u poslednjih 60 akcija prikupljeno je čak oko 3300 jedinica krvi, pohvalio je Kruševljane Mihajlović.

1 / 5 Foto: Kurir/Ž.M.

U organizovanju današnje akcije učestvovalo je više od 50 volontera, na šta smo posebno ponosni. Volonteri su svih starosnih kategorija, kao i davaoci, a među njima je zapaženo i značajno prisustvo pripadnica lepšeg pola, izjavila je sekretarka Crvenog krsta Kruševac Emina Todorović.

U akciji, kao davaoci, učestvovali su i pomoćnici gradonačelnice Ivan Parezanović i Vladimir Petrović.

Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track