BAKA ŽIVI SAMA U SELU KOD SJENICE, TROJE DECE JOJ UMRLO: Bolje da umrem nego da živim, što da živim? ZABORAVLJENA od svih (VIDEO)
Foto: Youtube/HidoRTS1

u trošnoj kući, bez struje

BAKA ŽIVI SAMA U SELU KOD SJENICE, TROJE DECE JOJ UMRLO: Bolje da umrem nego da živim, što da živim? ZABORAVLJENA od svih (VIDEO)

Srbija -

Baka Pemba Šabanović (83) u selu Kladnica kod Sjenice živi sama već 22 godine u trošnoj kući. Deca su joj preminula jedno za drugim, dva sina i ćerka, a nakon smrti muža ostala je potpuno sama.

Međutim, jedan veliki humanitarac, Hido Muratović nije zaboravio ovu baku te je odlučio da je poseti i obraduje je. Doneo joj je nekoliko kesa sa namirnicama i novčanu pomoć, a ona zahvalnost nije mogla da sakrije.

Gest dobrih i humanih ljudi nije odneo njenu tugu, ali je barem na trenutak videla da nije zaboravljena i sama.

Sve dok joj divne komšije nisu pomogle baka Pemba je živela bez struje i vode.

Bez struje i vode, u mraku prolazili su dani bake Pembe dok joj komšije nisu, uz pomoć agregata, omogućile svetlo u mračnoj sobici u kojoj živi.

- Sama sam, nemam nikog. Da mi nije odozgo ove dece da me gledaju ja bih umrla ne bi znao niko gde sam, ali gledaju me.. Imala sam troje dece, dva sina i ćerku i svi su mi pomrli. Da mi je bar jedno dete živo. Bolje da umrem nego da zivim, što da živim? - priča starica.

Kaže da hranu kupuje od penzije, ali naglašava i da joj je pomoć komšija jako dragocena.

- I to para što dobijem dam za lekove! Ovako mi niko nije pomogao, da ste zdravi svi - rekla je ona.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track